Friday, January 29, 2010

{miau!}

viides kasvomaalaus yritys. tämän teko oli vähemmän stressaavaa sillä sienna makasi lattialla tyynyllä. oli paljon helpompi maalata silleen. edelleen haastavaa mutta sujui jo paremmin.
fifth attempt at facepainting. it was a lot less stressful as i had sienna lying on the floor this time. she didn't move quite as much that way.

näitä on tosi kiva leikellä.
i love cutting more of these.
tämän tein ystävän tyttövauvalle. kuva siis laitetaan tuohon keskelle. idiksen muuten otin eräästä mun puumaalaus kirjasesta. päätin vaan tehdä sen skräppipapruilla. helpompaa ja hauskempaa. tämän paprun pilkut tuntuvat sametilta.
ihanaa perjantaita!
another teddybear frame for a friend who just had a babygirl. the pattern is from one of my wood painting books. i just decided to use scrapbooking paper instead of paint wood. easier and more fun.

the dots on the paper feel like velvet and are raised a bit.
happy friday everyone!

Wednesday, January 27, 2010

{onni on...}

onni on...
...ihanat uudet skräppipaprut sekä siennan jäljentämä ja värittämä ihana pöllö.
happiness is...
...beautiful new scrapbooking paper and a gorgeous owl sienna traced & colored.
onni on...
...suloinen pikkutyttö ja söde panda karhu.
(ei puhuta miten stressaavaa oli se maalata)
happiness is...
...this sweet little girl and a cute panda bear.
(we won't talk about how stressful it was to paint it)
onni on...
...aivan ihana uusi kirja.
(kirjoittajalla hassu etunimi :) )
happiness is...
...a wonderful new book.
tottakai piti heti harjoitella.
of course i had to practise right away.

Tuesday, January 26, 2010

{kukkatyttö}

kolmas yritys kasvomaalauksessa. en ole vieläkään käynyt ostamassa pensseleitä joten sillä samalla yhdellä vaan. pakko sanoa että helppoa tämä ei ole. luulin että oppisin nopeasti kun olen maalannut muutenkin aiemmin. mutta on ihan erilaista maalata kolmiulotteista kasvoa kuin lättänää pohjaa. pienen pienet koekaniinin liikkeet myös aiheuttavat isojakin möhläyksiä. mutta taas tyytyväinen asiakas. lapset ei onneksi tiedä jos ei onnistunutkaan 100% miten olisi halunnut.
my third attempt at facepainting. i must say that it really is harder than it looks. it's totally different to paint faces (3D) than flat surfaces. if the "customer" moves even the tiniest bit... oopsie daisies! :) fortunately, children don't demand 100% perfection. they're content with much less.

here's a fun idea for kids:
let them punch holes and then glue them on pictures. i quickly printed one so we could try this technique but of course a child's own drawing would be much nicer. they could use dot stickers too but then they don't get to punch holes which seems to be just as much fun (or even more fun) as gluing them.

hauska idis lapsille:

rei'itettiin kädessä pidettävällä rei'ittäjällä pikku ympyröitä. sitten liimaa paprulle ja sormella tökkimään pilkut liimalle. tarrojakin voisi käyttää mutta sienna ainakin tykkäsi rei'ittaa rei'ittimellä. puolet huvista. seuraavalla kerralla käytetään kyllä siennan piirtämää piirustusta myöskin. nyt piti nopeasti vaan päästä liimailemaan.

sitten tein taas tälläisen nallevalokuvakehyksen. no, oikeastaan tein kaksi. eräät tutut saivat kaksospojat. minun lahjabudjetti on surkean pieni nyt kun on opiskelijabudjetti. pitää olla luova miten saa halvalla jotain kivaa. mutta nyt mietin että onkohan tämä nyt sitten kiva lahja vai ei. mitäs mieltä olette lukijat? tykkäisittekö itse tälläisestä lahjasta vai olisiko parempi olla antamatta lahjaa jos ei ole varaa "oikean" ostoon? pliis kertokaa ennenkuin nolaan itseni aivan täysin antamalla nämä. tein tämän scrapbook paprusta sekä ohuesta pahvista (chipboard). itse tykkään näistä mutta ehkä kaikki eivät arvosta tälläistä simppeliä omatekoista. ??
my gift budget is very small at the moment as my husband is in school. i still want to give something when people i know have babies for example. i made two of these picture frames for a couple who had twins. please tell me if you would enjoy a gift like this or if i should just forget about giving gifts until i can afford "real" ones.

{sokeriko onkin se syypää?}


ihania!
karsea alku tälle päivälle. olin vaan ihan mielettömän väsynyt ja oli jotenkin ihan plääh olo. en millään saanut itseäni liikkeelle. jopa suihku ei piristänyt. huilasin sitten meidän sängyllä samalla kun sienna väritti kuvaa. otin kirjahyllystä aiemmin jo lukemani anthony robbinsin kirjan "unlimited power". olen sen jo aiemmin lukenut mutten tehnyt mitä siinä suositeltiin joten elämä menee samaan malliin kuin ennenkin. olen miettinyt että miten olen joskus niin aikaansaamaton ja en saa niitä asioita aikaiseksi mitä haluaisin. olen koko elämäni taistellut väsymystä vastaan. joinakin päivinä voitan sen mutta monesti en. tuntuu että tuhlaan aikaa väsyneenä olemiseen. tietyt asiat ei auta: fibromyalgia sekä usein huonosti nukkuva pikkutyttö. mutta tämä lause pisti minut todella ajattelemaan:
"If you throw your biochemistry into turmoil through poor diet...you assist your body in creating low blood sugar and thus virtually guarantee depression."
eilen tuli nimittäin syötyä liikaa itse leivottuja kaurakeksejä. makeita olivat. ehkä siitä tuli sitten tänä aamuna mulle sokerikrapula = alhainen verensokeri = väsymys. nyt kun olen syönyt jotain josta verensokeri taas kohoaa, niin olo on parempi. michael bublen "lost" laulun kuuntelu piristi myös. hyvä musiikki on ihana asia.
mutta siis - kuinka paljon voin valittaa väsymyksestä jos iso syy onkin mitä syön? joskus on vaikea elää terveellisesti tässä meidän maailmassa. aina on syytä herkutteluun. keksejä tein sillä "onhan hyvä äiti kun tekee kotitekoisia keksejä". eikö? niin meidän yhteiskunta on opettanut meitä. kaiken maailman syistä pitää herkutella.
olen lukenut aiemminkin miten sokeri on pahaksi meille. siihen tulee riippuvuus ja aiheuttaa juuri mielialojen vaihtelua ja väsymystä.
oliskohan minun aika muuttaa elämäntapani tämän suhteen. onnistuisinkohan? miten voi luopua elämän yhdestä rakkaudesta - herkuista? löytyykö itsekuria?
tälläistä mietin tänään.

Monday, January 25, 2010

{leffoista}


aikanaan me käytiin ainakin kerran viikossa leffassa. nykyään ehkä kerran kuussa. enimmäkseen tulee katsottua videoita. siksi tämäkin elokuva nähtiin vasta nyt. hauska, ei-tyypillinen-hollywood leffa. suosittelen.
loved this non-hollywoody movie.


jos olet uusi blogini lukija, niin et vielä tiedä että olen twilight hullu. olen lukenut kirjat neljä kertaa ja leffat olen nähnyt monta kertaa myöskin.
twilight leffa ei ollut tarpeeksi hyvin tehty mutta silti tykkäsin kun kyseessä on twilight. new moon oli onneksi paremmin tehty. kunnon budjetilla. kunnon special effects. tuskin jaksan odottaa että saan sen videona.
ja tuskin jaksan odottaa että pääsen katsomaan eclipsen. viisi kuukautta pitää jaksaa jotenkuten. huokaus.
jos sinuun ei ole vielä puraissut twilight kärpänen niin suosittelen että luet kirjat ensin ja sitten vasta katsot elokuvat. kirjat on aina tuhat kertaa paremmat kuin elokuvat.
minun mielestäni paras lovestory ever mutta kyse ei ole pelkästä hömpästä vaan. mukana on paljon huumoria, jännitystä seka mystiikkaa.
kaikki mun ystävät on onnellisesti twilight sairaita jo. menoa ei haittaa että ollaan 35+ vuotta vanhoja. :D
if you are a new visitor to my blog, you don't know that i'm a total twilight freak. i'm not ashamed to say it. i love everything twilight. i have read the books four times and look forward to reading them again soon. the only books i can read many, many times and never get sick of them. i actually miss the characters from the book when i'm not reading them.
the books of course are thousand times better than the movies but i love the movies too. twilight movie wasn't done properly and with a suffiecient budget. i was so happy that they did new moon properly with great special effects.
i think the twilight saga is the best lovestory ever. but it's not all just romance. there's lots of humor, action and suspense too.
i totally recommend to let yourself be bitten by the twilight bug and join us who are infected by twilight. all my friends are happily twilight freaks. and yes, we are 35+ years old. :D
i have to wait five more months for the eclipse movie premiere. sigh.

{miten menee?}

kierrätys parhaimmillaan. yuken teruyan vessapaperirullataidetta.
recycling at it's best. toilet paper roll art by yuken teruya.

mitenkäs teidän lukijoiden uuden vuoden lupaus on menossa?
calvin & hobbes on mun lempi sarjakuva. voi kun bill watterson edelleen kirjoittaisi uusia kirjoja. mulla on ne kaikki mitkä on julkaistu ja olen lukenut ne moneen, moneen kertaan.
how's your new year's resolution going?
gotta love calvin & hobbes!
i wish bill watterson would still write more books.

Sunday, January 24, 2010

{perhonen}

toinen yritykseni kasvomaalauksessa.
my second attempt at facepainting.

{huurre, osa III}


minun ottamat kuvat ei tee oikeutta Parhaan Taiteilijan työlle.
my pictures don't do any justice to the Best Artist's masterpieces.

Saturday, January 23, 2010

{huurre, osa II}jopa likainen tien reunaan ajettu lumi oli kaunista. :)
even the dirty snow at the side of the road was beautiful. :)