Monday, November 24, 2008

{christmas crafts}

***
***
***
Mulle tuli tasta mieleen elohiiren tyyli. Olenko oikeassa?
***

***
Advent calendar by www.enjoylifecando.blogspot.com
***
***
Pitaisi saada aikaiseksi jonkinlainen adventtikalenteri. Simppeli versio mutta kiva. Puolet joulukorteista sentaan sain jo aikaiseksi. Kauheesti en aio hossottaa tana jouluna. Haluaisin loytaa piparintuoksuisen tuoksukynttilan. Haaveilen hopeisen varisesta enkeli/kynttila chime:sta. Mummolla oli aina sellainen. Kun kynttiloita poltti, enkelit lentelivat. Kullanvarisia loytyy jopa netista mutten ole nahnyt hopeanvarisia. Musta, valkoinen, punainen... Ihan mika muu vari kelpaisi muttei kullanvarinen ja tietty ne on kaikki kullanvarisia. Sellainen mihin voisi laittaa tuikkukynttilan olisi parempi silla mista niita kynttiloita muka taalta sitten loytaisi kun ovat palaneet loppuun. Kertokaa ihmeessa jos joku sattuu loytamaan moisen jostain.
Pitaisi miettia oikeen kunnolla joulutraditioita. Paattaa oman perheen traditiot. Joululauluja lauletaan kylla vaikkei musikaalisia ollakaan. Onneksi on olemassa cd:t joiden avulla oma laulukin ei kuulosta niin pahalta. :D Sienna tykkaa myos laulaa kovasti.
Luin juuri eraan perheen kivasta traditiosta. On niin helppo unohtaa mista joulussa on kyse. Tama perhe aattoiltana sammutti kaikki valot. Sitten perheen isa sytytti yhden lyhdyn (= tahti joka naytti tien Jeesus lapsen luo) ja sen avulla auttoi lapsia loytamaan nativity setin. Lauloivat joululauluja lyhdyn valossa. Tuo voisikin olla hauska traditio.
Millaisia rakkaita joulutraditioita on sinun perheellasi?
***

6 comments:

 1. Lapsuudesta muistan nimeonomaan sen pyörivän enkeli kyttelijutska, kultaisena. :)

  ReplyDelete
 2. Ai niin, tama unohtui:
  http://www.suomikauppa.fi/product_info.php?products_id=1530

  ReplyDelete
 3. Suomikaupasta saa enkelikellon kynttiloita. Tilasin sielta viimevuonna itselleni enkelikellon (kullanvarisena vain) silla se oli yksi asia lapsuuteni jouluista jota olen kaivannut. Enkelikellon kilina on musiikkia minulle.

  ReplyDelete
 4. Tykkään noista eka kuvan muottikoristeista.

  Huomasin että olit laittanut tuon Ingridin videon, kuulin laulun radiosta ja tykästyin siihen heti. Pitäis kuulla lisää musiikkiaan.

  Meillä ei ole joulutraditioita, paitsi että yleensä avataan lahjoja sekä jouluaattona että jouluaamuna (molempien maiden mukaan).

  ReplyDelete
 5. Me ollaan jo monet vuodet vietty joulu aina tätini luona Töölössä puolen suvun läsnäollessa. Rakastan, että jouluna on paljon ihmisiä saman pöydän äääressä! Aloitamme aina ajoissa iltapäivästä, ettei lapsille tule aika kauhean pitkäksi. Syömisen ja pakettien jälkeen kävelemme Hietsun hautausmaalle viemään kynttilät haudoille. Steariini haisee aina jo pitkälle ja maisema on kaikin puolin satumainen, kun hautausmaa on iso kynttilämeri.
  Sitten kaikki lähtee omiin koteihinsa nauttimaan loppuillasta uudet kirjat kainalossa.
  Dubaissa tuli vietettyä erilaisia jouluja, mutta myös mukavia sellaisia.

  ReplyDelete
 6. Mä olin ihan unohtanut tuon enkelikellon, tuli tosi nostalginen ja haikea olo kun mainitsit. Meilläkin oli lapsuudessa sellainen.

  Tosi ihana ja herkkä idea tuo seimen etsiminen lyhdyn valossa. Wau. Muistuttaisi todellakin havainnollisesti joulun sisällöstä.

  ReplyDelete

Thank you for taking the time to comment! :)