Wednesday, November 24, 2010

{meidän koti}

 joskus kesällä otin näitä kuvia meidän kodista ja ajattelin laittaa nämä nyt tännekin kun ei ole muutakaan blogattavaa. kiirettä pitää. samalla voisin haastaa muutkin tällaiseen puuhaan eli ota kuvia niistä asioista kodistasi joista erityisesti pidät. sitten vaan bloggaamaan ne kuvat.

 siennan taidetta ja jayn tekemä super iso peili eteisessä. iso sulkaseppele jonka värit vaihtuu riippuen päivänajasta ja valosta. milloin musta, milloin tumman viininpunainen.
 unikko vahapöytäliina peittää kivasti super vanhan, ei kauniin keittiön pöydän. jay lapsena söi saman pöydän ääressä.


 siennan huonetta. keskimmäiset taulut on suomesta ja sanoo: "niin että koko kylä kuulee" ja "kuun katselu asento".
nooan arkki ristipistotyö on minun tekemä. sen tekoon meni miljoona tuntia. tehty kauan ennen siennan syntymää vauvaa odotellessa.


 kuten näkyy, meidän koti ei ole mikään hienostelu koti. arkipäiväistä ja rentoa menoa vaan. ei edes ole sängynpeittoa (enkä haluakaan).
 tuo keskimmäinen juttu on tuohesta tehty purnukka jonka ostin kun asuttiin inkkarikylässä albertan pohjoisosassa. asukkaita oli kylässä jopa 1200. suurin osa inkkareita.
 keittiön kaapeista en oikeastaan tykkää mutta otin kuvan kun saatiin edes äklöt kaapinovet maalattua ja vaihdettua vetimet. nyt sentään sietää katsoa edes. :)
 scentsy juttu tuo tunnelmaa ja hyvää tuoksua alakerran kylppäriin.

 siennan vauvana purema ihku nallukka.

 suomesta ostettuja huovutettuja elukoita. sienna on repinyt hirven sarvet pitkiksi ja oudoiksi.
 siennan jäljentämä ja värittämä pöllö. ihanat värit ja pöllöistä tulee aina mieleen mikä night owl sienna oli vauvana.
 minä en suutu kun leluja löytyy sieltä sun täältä. niin kauan odotettiin lasta että nyt on ihana kun leluja on joka puolella. no joskus tietty kauheat sotkut pistää murisemaan. kunhan eivät ole sikin sokin niin tykkään.

 tämä kuvamobiili on ehdottomasti yksi lempijutuistani meidän kodissa. tykkään niin että.
 kaliforniasta ostettu simpukkamobiili joka tuo aina sen ihanan loman mieleen. sille ei ole oikeen kunnon paikkaa meidän kodissa mutta kiva se on tuossa kuntopyörän vieressäkin.
 ympyröitä ja aarikkaa eli tottakai tykkään. :D
 tunnelmavaloa tv huoneessa.

 niin ja edelleen kyllä tykkään näistä mun world princess sarjan barbeista. :D

teidän muiden vuoro. hop hop, kamera käteen ja kotia bloggaamaan. :)
just some pictures of our home. our home is not fancy as you can tell. that's the way we like it. even though i dream of a modern, minimalist home, i love all the things we've bought throughout the years. many items in our home have a special memory attached to them. my husband made the huge mirror in our entrance (it's made from a door frame), for example. i had admired one on our vacation and he surprised me with it on christmas.
i'm crazy about children's art and i love to see it everywhere in the house.
i love african and other ethnic stuff (obviously :))
i don't care for our kitchen cabinets but i took a picture anyways because at least we painted the doors and changed the handles. i can handle looking at them now. :)
sienna traced and colored the owl. i absolutely love it. it reminds me of sienna as a baby. she was such a night owl. we went through many sleepless nights in our house.
i love the picture mobile with sienna's pictures. i'm into mobiles (duh! :)). the silver ones are from finland (aarikka makes them) and remind me of finland. the sea shell one reminds me of one of our lovely vacations in california.
i even like my world princess barbie collection. it's a long story how i ended up collecting them. i've always liked princesses (after all, i believe i am one as God is the Heavenly King and i'm one of his daughters :)) and the various cultures of the world so it makes sense i like these, right?
in scandinavia, it's customary to have white walls. i love to have color in my life. it cheers me up and makes me feel cozy and warm in my home. i'm glad i have learned to embrace color. right now it's so cold and snowy out there. i'd hate to have white walls. brr!
our home might not be the perfect "designer home" but at least you can tell real people live here.
your turn! take some pictures of the favorite things about your home and blog about it. :)

4 comments:

 1. Kiva bloggausidea, tämä tarvii toteuttaa jonain päivänä kun ehtii ja jaksaa eikä ole sysimustaa.. :-)

  ReplyDelete
 2. Musta teillä on aina ollut kiva koti :)

  Miks tuolla vanhojen/sukulaisten tekemissä piirrustuksissa ei oo yhtään mun tekemää? HÄH? :D No ei.

  Puinen (?) norsu teidän makkarin lipaston päällä on tosi kiva!

  Laita mulle sähkiksellä keittiöstä kuva, kun on maalattu. On varmasti kiva. Vaihtaisin meidän halpiskaapit hetkessä ;)

  Tosi ihanasti kehystit Siennan pöllön! ♥ Ja tuo mobile. Mun pitäis kans laittaa siihen tietyn sävyisiä kuvia ja toiselle puolelle skräppäyspaperia. Nyt näyttää vähemmän kivalta kun ei ole yhtenäinen kokonaisuus, kuten sulla.

  Ossilta tuli viesti, että tänään tulee Unikko kotiin. Pitäisi siis alkaa ompelemaan, PANIIKKI. Varmasti saan koneen jotenkin jumiin ja peli on menetetty..

  ReplyDelete
 3. Aivan ihana postaus, ja ihana koti! Meilla on mieltymykset samoihin vareihin, ruskeaan, keltaiseen, mustaan ja valkoiseen ;)

  Ja meilta loytyy nuo samat valkoruskeapilkulliset lakanat :D

  Ma niin haluaisin ottaa vastaan tan haasteen, mutta koti on viela niin paljon kesken, ettei taalla oikein ole mitaan kuvattavaa :/

  ReplyDelete
 4. mannukka: kiva pilkistää muidenkin koteihin. unohdan muuten aina ettei siellä ole yhtä aurinkoista kuin täällä. meillä on enemmän aurinkoa kuin pilveä. ei sada tuskin koskaan.

  suvi: kiitti. tila loppui vähän kesken noiden piirustuksien kehystyksessä. tai on, olisi siinä seinää monet metrit mutten taida kattoon asti laittaa taidetta. :) se norsu on nahkainen ja on pankki.
  meidän keittiö on mun vähiten suosikki paikka meidän kodissa. kovasti pitäisi rempata. mutta edes noita keittiön kaappeja pystyy katsomaan edes nyt. ihastuin niin tuohon siennan pöllöön silloin. pakko oli kehystää. oikeen kunnon kehykseen hianosti. :) kyllä sä suoraa osaat ommella. älä hermostu. :D kuvia sit heti verhoista. ah!

  eryah: kiitos! monesti valitan monestakin asiasta meidän kodissa mutta kun otin noita kuvia niin tajusin että onhan täällä paljon kaikkea kivaa. ostin kahdet pilkulliset ikean pussilakanat heti kun näin ne. ympyrähullu kun olen. :) ei haittaa vaikka koti on keskenkaiken. ei tarvi ottaa kuvia huoneista. ihan vaan asioista joista tykkää.

  sansku

  ReplyDelete

Thank you for taking the time to comment! :)