Friday, January 23, 2009

{first disappointment}


***
www.annegeddes.com
***
I knew it was ridiculous to expect that there wouldn't be any disappointments with Barack Obama's presidency. I just didn't expect them to start so early:


My own thoughts on this topic can be read from here:


I can't help but feel very strongly about this issue. We wouldn't have Sienna if everyone thought abortion is the way to go. I pray for wisdom for our world's leaders. And courage to do what is right even though it's not the popular decision.
***
I've pretty much slept all day. I don't remember when I've been this sick. Achy breaky. Part of life. Jay just went to get some chinese food for supper. Hope I can stay awake to watch a movie or this day is a total write off. Thank goodness Robin was home today and in better health (just coughing a bit still). He was a big help with Sienna. I had no energy to do anything. Barely got off the couch. I'll be in a better mood/energy in no time, I'm sure. Hope the rest of you are having a good Friday/weekend.
***

13 comments:

 1. Hei, luen blogiasi päivittäin ja tykkään siitä kovasti. Miten jaksatkin tai miten sulla onkin aikaa päivitää blogiasi joka päivä; joskus parikin kertaa päivässä. Sienna on tosi suloinen!

  Kaikkea hyvää perheellesi ja pikaista paranemista!

  ReplyDelete
 2. Miten siellä ihmiset yleisesti suhtautuvat tuohon aborttiasiaan ja nyt Obaman tekemään muutokseen asiassa?

  Pikaista paranemista!!

  ReplyDelete
 3. tiina: Kiitos kommentista! Piristi varsinkin tanaan kun olen tosi kipea. Sita jaksaa/ennattaa tehda sellaista mista tykkaa. Tama blogi on kiva tapa pitaa yhteytta suomalaisiin ja tykkaan laittaa tanne kaikki "loytamani". Hauska harrastus. Ei postauksen laittoon kovin kauaa mene kun siihen tottuu. Tosi nopeaa puuhaa. Kiitos viela kommentistasi!

  marita: Tuo aborttiasiahan jakaa ihmiset yleensa kahteen kategoriaan. Luulen etta suurin osa on sen puolesta. Naisten vapaus tehda mita vaan keholleen. Mutta kun unohtavat koko ajan ettei kyse ole naisen kehosta vaan toisesta elamasta. Toisesta henkilosta. En ole sen ihmeemmin kuullut muuta nyt tuosta. Olen nukkunut koko paivan tanaan. Olen aivan mieltsin kipea. Abortin vastaiset ihmiset ovat tietty hurjan pettyneita. Mutta luulen ettei paljon kukaan uskalla talla hetkella sanoa mitaan Obamaa vastaan kun han on niin suosittu tietty. Senaattikin on kovin yhteistyohaluinen ja hiljainen kaiken suhteen.

  Toivottavasti itsekin voit jo paremmin. Mulla on kylla ollut kaksi aivan alyn kurjaa ja kipeaa paivaa.

  ReplyDelete
 4. Olen lukenut blogiasi säännöllisesti siitä asti kun sen löysin, tosi mukava kuulla elämästä sillä päin maailmaa. Uskon asiat kiinnostavat myös, olen siis se sama "anonyymi" joka kyseli niistä homoasioista :))

  Nyt olen kuitenkin Järkyttynyt isolla J:lla. Toivottavasti kyseessä on vain sairauden aiheuttama lapsus, mutta se että kerrot ettet hyväksy aborttia ja seuraava lause koskee omaa lastasi... Jos lukisin vain tämän kappaleen blogistasi, tuumaisin että siinäpä nyt on enemmän kuin omanapainen kommentti. Itse odotamme lasta ulkomailta, mutta ei tulisi mieleenkään olla aborttia vastaan siksikään että jonkun naisen on pakko synnyttää meidän mahdollinen lapsemme.

  No tuosta jo selvisi että minä tietysti olen abortin puolustaja. En koe että sikiö on ihminen, varsinkin kun abortit tehdään yleensä raskauden alussa. Paljon olen miettinyt mitä ajatella päihdeodottajien pakkohoidosta, sehän on Suomessa säännöllisesti tapetilla. Teoriassa en hyväksy itsemääräämisoikeuden rankkaa rajoittamista, mutta toisaalta taas toisen vammauttaminen enemmän tai vähemmän tietoisesti ei sekään voi olla oikein. Pakkohoitoa ei edelleenkään ole, yleisesti ajatellaan että päihdeäitit eivät tulisi neuvolaan lainkaan jos vaarana on pakkohoito, ja näin tilanne vain pahenisi.

  Hankalia asioita, niin abortit kuin pakkohodotkin. Mielipiteitä on kummassakin niin puolesta kuin vastaan, ja mielestäni kummatkin puolet pystyvät perustelemaan kantansa.

  Pikaista paranemista!

  Kaisa

  ReplyDelete
 5. Kyseessä ei tainnut olla sairaudesta johtuva lapsus, vaan ihan oikea mielipide.

  Minä olen abortin tehnyt enkä nähnyt tilanteessa mitään muuta vaihtoehtoa. Sikiö todettiin erittäin monivammaiseksi eikä sillä olisi ollut selviytymismahdollisuuksia. Minunkin ilmeisesti olisi pitänyt jatkaa raskautta ja kokea hirvittävä tragedia oman lapsen kuollessa vastasyntyneenä käsiini!?

  ReplyDelete
 6. Hei Kaisa. Luitko sen linkin jonka tuohon laitoin. Se selittaa mita mina ajattelen abortista. On tiettyja syita sen tekoon. Siina puolustan kantaani ja voit ymmartaa mita ajattelen asiasta. Tama on yksi niista asioista josta kaikilla on vahvoja mielipiteita. Itse tunnen henkilon joka on tehnyt monta aborttia ja en voi ymmartaa miten sita kaytetaan "ehkaisyna". Pitaa olla parempi syy aborttiin. Tuossa linkissa on lista mitka uskon etta oikeuttaa abortin.

  ReplyDelete
 7. Hei Sansku,

  minunkin piti nyt lyödä lusikkani tähän soppaan, kun en edellisen aborttipostauksesi kohdalla ehtinyt. Silloin huomioni kiinnittivät lainaamasi puheen retoriset valinnat: syyt, joiden vuoksi ihmiset yleensä hyväksyvät abortin, ohitettiin nopeasti ja merkitykseltään vähäisinä, ja nostatettiin meteliä abortista ehkäisykeinona, mikä varmasti on varsin vähän kannatettu ajatustapa ylipäätäänkin. Samoilla näkemyksillä samoista asioista olisi siis mahdollista kirjoittaa myös aborttimyönteinen puhe :-)

  Minä kannatan yksilönvapautta ja uskon, ettei abortinteko niin lystiä ole että sitä kukaan ehdoin tahdoin harrastamaan ryhtyisi, kyllä se varmasti on monelle elämän vaikeimpia päätöksiä. Uskon myös, etten millään voi olla niin viisas, että tietäisin mistään asiasta mitään absoluuttisesti kaikissa tilanteissa oikeaa. Ihmiset ovat erilaisia, erilaisissa elämäntilanteissa ja erilaisista syistä, ja jokainen voi yrittää vain parhaansa. Huonotkin ratkaisut ovat tekohetkellä olleet joltain kantilta parhaita, ei niitä muuten olisi tehty.

  ReplyDelete
 8. Minusta vain yksi asia on tarkeaa tassa keskustelussa: milloin elama alkaa? Itse en voi hyvaksya aborttia muuten kuin niissa poikkeustapauksissa jotka tuossa artikkelissakin mainitaan juuri sen takia etta uskon etta abortissa on kyseessa ihmisen tappaminen. Elama on alkanut. Tietysti jos sanoo etta sikio ei ole elava ihminen vasta kuin syntyy niin silloinhan voi ajatella etta sille voi tehda mita vaan. Mutta itse en tuohon voi uskoa en sitten millaan. Kyse on toisen ihmisen taposta. Uskotteko sitten siihen etta elama alkaa vasta syntyessa? Eiko silloin voisi tehda abortteja viime tingassakin raskauden loppuvaiheessa? Vai milloin mielestanne elama alkaa? Kolmannella kuukaudella? Kuudennella? Itse olen kauhulla lukenut etta abortteja tehdaan jopa viimeisella kolmanneksella raskaudesta. Monet laakarit eivat suostu moista tekemaan. Vauva voi jopa elaa siina vaiheessa. Tapetaanko ne sitten abortin jalkeen? Eli pitaisiko sitten paattaa etta elama alkaa noin kuuden kuukauden kohdalla? Ettei tarvitsisi kasitella noinkin karmeeta asiaa?

  ReplyDelete
 9. Kanadassa ja USA:ssa voi saada abortin ihan missa vaiheessa raskautta vain silla "fetus has no right for life" ja elama alkaa lainsaatajien mukaan vasta syntyessa. Tassa ote Wikipediasta:

  Third-trimester abortions are not generally available. For instance, in Quebec, there is currently no doctor who will perform a third-term abortion unless the health of the woman is in great peril or there is a genetic disorder. Currently the province sends women who seek to have third-term abortions performed to the United States. Quebec is currently actively looking to hire a doctor to do third-term abortions, but has not been successful as of October 2004.

  Eli ainoa syy miksi Kanadassa ei voi saada aborttia raskauden viime kuukausina on se ettei kukaan laakari suostu sita tekemaan.

  Kysymys on edelleen: missa vaiheessa elama alkaa?

  ReplyDelete
 10. Tuo onkin hankala, millon elämä alkaa. Itse ajattelen että jos tänään teen positiivisen raskaustestin, ei voi ajatella että sisälläni on elävä ihminen, alkuraskauden keskenmenojahan tapahtuu niin paljon ettei nainen yleensä edes tiedä olevansa raskaana. Itse en kuitenkaan katso lämmöllä myöhään tehtyjä abortteja, ja eihän se Suomessa ole edes laillista ilman erityissyitä.

  Asian kääntöpuoli on sitten tämä mistä joku dokumenttikin vasta tuli: ennenaikaiset synnytykset, miten keskonen on eettisesti oikein pelastaa? Ennen keskoset on käytännössä kuolleet siihen että keuhkot eivät ole kehittyneet riittävästi, esim. raskausviikolla 20 syntyneet eivät ole jääneet henkiin. Nykytekniikalla keuhkoja voidaan auttaa niin, että jopa raskausviikolla 18 (toivottavasti en muista väärin) syntynyt on jäänyt henkiin.

  Dokumenttissa käsiteltiin asiaa siltä kannalta onko ettistä pelastaa tämmöinen ihminen joka luonnollisissa oloissa ei voisi elää, ja jolla ei ole myöskään mitään mahdollisuuksia elää terveenä ja "normaalisti" kehittyneenä ihmisenä.

  Itse mietin dokumentin jälkeen että joku rajahan tuohon olisi vedettävä, tietysti yksilötasolla jokainen haluaisi oman lapsensa pelastaa, mutta en tiedä onko maailma menossa oikeaan suuntaan jos henkiinjääminen on ainoa tavoiteltava asia.

  Niin, ehkä ajattelen abortistakin vähän samoin: jos abortti tehdään eikä sikiö ole vielä mitenkään elinkelpoinen, ei se mielestäni ole ihminen. Ihmisentaimi, joka oikeassa olossa tulee ihmiseksi, ehkä jotenkin niin...

  Kaisa

  ReplyDelete
 11. Mietitytti niin että oli pakko tulla vielä kommentoimaan: kun kirjoitin tuossa yllä näistä keskosista, kommentilla "normaalista" en tarkoittanu siis sitä että nämä keskoset olisivat olleet vaikkapa vähän kehitysvammaisia tai liikuntavammaisia. Minun mielestäni myös vammaisilla on siis aivan yhtä suuri ihmisarvo jne. Dokumentin keskoset olivat siis todella monivammaisia, ilman mitään mahdollisuutta elää ilman sairaalaolosuhteita tai täydellistä ympärivuorokautista hoitoa myöhemminkään.

  Kaisa

  ReplyDelete
 12. En ole nahnyt moista dokumenttia. Olikohan kyseessa harvinainen tapaus silla monet keskosethan nykyaan selviavat ihan hienosti ilman isompia vaikeuksia tai etta olisi mitaan seurauksia myohemmassa iassa. Ehka tuossa tapauksessa luonto itse yritti tehda abortin. Minusta joskus mennaan vahan overiksi kun vakisinkin pidetaan joitakin elossa. Siis jos on aivokuollut ja ihminen ei muuten elaisi kuin hengityslaitteen avulla. Itse olen sanonut Jaylle etta siina vaiheessa pitaa antaa minun menna. Monet vanhukset vakisinkin pidetaan elossa kun luonto jo antaisi heille tilaisuuden lopettaa karsimys.

  Vaikeita asioita tallaiset. Mutta minusta ihan ok etta joskus annetaan jopa luonnon tehda tehtavansa eika vakisin pideta kaikkia elossa.

  ReplyDelete
 13. Yritin just eilen muistella minkämaalainen dokumentti oli, mutta en muista. Siitä taitaa olla pari vuotta kun se näytettiin. Ei kait vielä olekaan yleistä että noinkin pieni keskonen jää henkiin, muistaakseni siinä siis enemmän pohdittiin sitä eettistä puolta ja tulevaisuutta: lääketiede kehittyy koko ajan, erikoishodot eivät vielä ole monen satavilla, mutta ajan kanssa näin käy.

  Kaisa

  ReplyDelete

Thank you for taking the time to comment! :)