Sunday, January 25, 2009

{karseet pari paivaa}

***
Designed by MisoSoup Design.
***
***
Thomas de Lussac's moonwalk lamps.
***
En muista milloin olen ollut niin kipea kuin nama pari paivaa. Joka ikista lihastani sarki niin alysti etta monesti tuli tippa linssiin. Nuhan kestin ihan ok mutta juuri tuo kipu oli sietamatonta. Nyt parempi paiva. Ehka pahin on ohi nyt sitten. En ole syonyt kuin pari banaania ja ihan vahan kiinalaista ruokaa naiden kahden paivan aikana. Yritin syoda kaurapuuroa tanaan mutta maku mennyt pois ja ihan kaikki maistuu "puulta". Vatsa ihanasti havinnyt mutta alan kylla jo kaipaamaan ruokaa. Kilot varmaan tulee nopeasti takaisin kunhan ruoka maistuu taas.
***

10 comments:

 1. Kuulostaapa äkäiseltä. Toivottavasti toivut pian.

  Abortista sanottava itse että tosi tarkkaan miettisin ennenkuin sellaiseen ryhtyisin. Mutta minusta oikeuden aborttiin on kuitenkin säilyttävä, siis totaalista aborttikieltoa en ymmärrä.

  ReplyDelete
 2. merja: Alkaa helpottaa jo vahitellen. Kiitti.

  Tama abortti juttu on janna juttu. Tuntuu etta monet jotka ovat sen puolesta eivat ajattele asiaa loppuun asti. Haluan nyt kysya kaikilta jotka ovat abortin puolesta etta milloin elama alkaa? Saako teidan mielesta tehda abortin jopa raskauden loppuvaiheessa? Eli alkaako elama vasta kun vauva syntyy vai ehka kuuden kuukauden paikkeilla? Eiko teista siis kohdussa oleva vauva ole aito elava ihminen? Uskotteko etta kukaan raskaana oleva nainen (joka haluaa vauvan) uskoisi ettei hanen lapsi kohdussa ole elava ihminen?

  USA:ssa ja Kanadassa ainakin on taysin laillista tehda abortti raskauden viimeisinakin kuukausina. Voitte varmaan kuvitella miksi Kanadasta ei loydy laakareita niita abortteja tekemaan: vauva on varmaan elossa abortin jalkeen. Pitaako heidan tappaa se vauva?

  Kukaan teista abortin kannattajista ette ole oikeen vastanneet omiin kysymyksiini tasta aiheesta.

  Nama ovat minun nelja syyta jolloin hyvaksyn abortin:
  -raiskaus
  -incest (en muista suomeksi)
  -jos aiti voi kuolla tai vaurioitua pahasti jos raskaus jatkuu
  -jos vauva on niin pahasti vammainen etta kuolisi heti synnytyksen jalkeen (minusta pelkka vammaus ei aborttiin riita, vammaisillakin on oikeus elaa, vaikka Robin esim on vammainen niin hanen omasta mielestaan han elaa hyvaa normaalia elamaa ja hanen elamansa rikastuttaa muiden elamaa)

  No, mina en tule muuttamaan mieltani tasta asiasta ja tottakai teilla muilla saa olla omat mielipiteenne. Mutta itse uskon etta on kauheaa etta niin monia vauvoja tapetaan kovin lievistakin syista (40 miljoonaa aborttia vuodessa!).

  ReplyDelete
 3. Suomessahan ei tehdä aborttia loppuraskaudessa, ellei ole todella raskaat syyt ja harvoin on. Se on mun mielestä hyvä. Abortti on hyväksyttävää kuitenkin mielestäni, mutta itse en sitä pystyisi tekemään. Enkä todellakaan ole sellaisten puolesta, jotka tulevat raskaaksi vaan omasta tyhmyydestä, eivät edes käytä suojaa. Mutta jos on esimerkiksi pettänyt ehkäisy, ymmärän abortin etenkin nuorilla ja sellaisilla, joilla ei ole mahdollisuutta lasta hoitaa. Nostan hattua niille, jotka adoptoivat, mutta IKINÄ en itse pystyisi synnyttämään lasta ja antamaan sitä pois. Joten olen puolesta, mutta kuitenkin vastaan suurimmassa osassa tapauksia.

  Toivottavasti paranet nyt kokonaan! Jännä miten kipeenä aina paino tippuu. Kun pysyiskin poissa :D

  ReplyDelete
 4. Toivottavasti voit paremmin pian!

  ReplyDelete
 5. Pikaista paranemista.

  Mullekkin tuli se sitten lopulta kunnolla päälle. Eilisestä illasta asti ollut +39 kuumetta.. just nyt pikaisella blogikierroksella sohvan pohjalta läppärin kanssa kun lääke laski kuumeen ainakin hetkeksi..

  ReplyDelete
 6. Voi miten ikävä onkaan sairastaa, isosti tai pienesti :( Tsemppiä ja pikaisen paranemisen halit myös täältä minulta!

  ReplyDelete
 7. Paranemisia akaiselta kuulostavasta nuhastasi :(

  ReplyDelete
 8. Kiitti kaikille paranemistoivotuksista. Tama flunssa on ollut karsee ja jatkuu edelleen vaikka on kylla jo vahan parempi olo.

  ReplyDelete
 9. Kurjaa että oot virunut flunssan kourissa.

  Aborttiasiaa en sen koommin halua kommentoida, mutta pistin merkille nuo neljä syytä jolloin mielestäsi abortti on hyväksyttävä. Itse tunnen (erittäin, erittäin läheisesti) erään henkilön joka on saanut alkunsa raiskauksesta. Olen kiitollinen että hän on olemassa. Äidille on tietysti pohjattoman järkyttävää odottaa raiskaajan lasta, mutta sekin tarina VOI päättyä onnellisesti. Minun läheiseni tapauksessa odottavan (teini-ikäisen) äidin silloinen poikaystävä kihlasi hänet ja on aina kohdellut lasta kuin omaansa. En voi kuin ihailla noiden nuorten ihmisten kypsyyttä ja suurta sydäntä. Tästä on jo kauan aikaa. Lapsesta kasvoi erittäin ihana ihminen, joka on minunkin elämääni rikastuttanut mittaamattomasti. En kyllä osaa kuvitellakaan vastaavaa tilannetta omalle kohdalle. Koska olen avioliitossa ja jo neljän lapsen äiti, niin varmasti kuitenkin päätyisin raskain mielin aborttiin, mutta en koskaan unohtaisi sitä viatonta ihmisalkua, jonka elämä olisi sinällään yhtä arvokas kuin kenen tahansa muunkin. Siitä minua muistuttaa rakkaan läheiseni tarina.

  ReplyDelete
 10. riikka: Kiitos sanoistasi. Hyva etta mainitsit tuon silla olisi mun pitanyt tuohon listaani lisata ettei noidenkaan kohdalla abortti ole aina pakollinen. Itsekin tiedan avioparin jotka olivat raskaana ja laakarit kertoivat heille etta heidan vauva ei tule elamaan kuin muutaman paivan syntyman jalkeen. Hanelta puuttui kallo eli aivot eivat olleet suojassa mitenkaan. Jotain muutakin ehka oli mutten nyt muista enaa. En tietty udellut kauheasti asiasta. Talle parille tarjottiin tietysti heti aborttia mutta he rukoilivat ja miettivat tosi kauan ja paattivat etteivat tee aborttia. Kun vauva syntyi heilla oli silti upea kokemus tutustua lapseensa (jonka muuten uskon etta tapaavat seuraavassa elamassa ja on taysin terve silloin ja osa heidan perhettaan) ne tietyt paivat jotka vauva eli. He sanoivat etteivat voineet kuunnella musiikkia tai katsoa tv:ta. Ei mitaan. Kuulemma oli niin hengellinen kokemus etta kaikki "maallinen" tuntui pilaavan koko fiiliksen mika heidan kodissaan oli. Tottakai tama oli tosi surullinenkin kokemus heille mutta he eivat koskaan puhuneet asiasta etta "oltaisiinpa tehty toisenlainen paatos". Aina sanoivat etta se oli tosi hengellinen kokemus heille. Etta Taivaan Isa oli heita todella lahella koko kokemuksen ajan. Etta "verho" kuolevaisuuden ja taivaan valilla oli kovin "ohut" vauvan olon ajan. En udellut taaskaan enemman asiasta.

  Eli noissa tapauksissa hyvaksyn abortin mutta silloinkin pitaa ottaa huomioon kaikki tapaukseen liittyva.

  Kiitos Riikka kommentistasi.

  ReplyDelete

Thank you for taking the time to comment! :)