Monday, November 30, 2009

{matkakuumetta}


i Y these dot paintings!
i'd like a cartoon painting of sienna done with this technique. or a twilight picture! yeah, baby! :D
sitten...
voi etta mulla alkaa olla jo matkakuumetta. luulisi etta meidan joulureissuun kaliforniaan, mutta ei - suomen kesareissuunpas! jayn vanhemmat tulee meidan kanssa myos. vahan paniikkia silla tuntuu ettei kolmessa viikossa tulla ennattamaan tehda ja nahda kaikkea mita haluaisin. eika ole tarpeeksi aikaa viettaa mun perheen kanssa myoskaan. nyyh. ehka mun olisi pitanyt suostua jayn aikaisempaan ehdotukseen etta mina ja sienna oltaisiin jaaty sinne pidemmaksi aikaa. mutten halunnut yksin lentaa siennan kanssa sitten kotiin.
tekemislistalla on jo (ei missaan tarkeysjarjestyksessa):
suomenlinna & piknikki
kajaani & mokki & sauna & sukulaiset
(mahdollisesti kuopio siina matkalla, mita nahtavaa on kuopiossa?)
(tietaako kukaan onko vuokatinvaaran kelkkamaki viela toiminnassa? se olisi tosi hauska juttu.)
linnanmaki: sienna + serkku laitteisiin hyorimaan
isosaari (missa asuin pienena)
tallinnan vanhakaupunki
porvoo
espoon laivaristeily
pori & iska & sukulaiset
muumimaailma (siennallekin jotain kivaa puuhaa)
siita se lista alkaa. nyt tarvisin sitten vinkkeja kaikesta mahdollisesta mita pitaisi ehdottomasti nahda ja kokea. mita kivoja putiikkeja hesasta nykyaan loytyy?
pliis kertokaa ihmeessa mika teista on ihana paikka suomessa? vaikken ennattaisikaan sinne talla reissulla niin sitten paasen jo unelmoimaan seuraavasta. :)
aion syoda juustonaksuja ja karjalanpiirakoita joka paiva niin paljon kuin vaan maha kestaa. yksi matkalaukku pitaa ottaa mukaan pelkille juustonaksuille. :)
nyt esiin suomi esitteet ja netista loytamaan tietoa. karsee matkakuume! :)

12 comments:

 1. Suunnitellessa aika lentää, ja tulee äkkiä kesä ja pääsee taas lentäen Suomessa käymään.
  Me varasimme eilen lennot elokuuksi.

  ReplyDelete
 2. Ihanaa, pääset pitkästä aikaa Suomeen!!!
  Miksi ihmeessä et siirtäisi paluulentojanne ja vietä hieman kauemmin aikaa Suomessa Siennan kanssa. Hän on jo niin iso tyttö, että lentäminen hänen kanssan varmasti sujuu hyvin, usko pois!

  Viime kesänä pysähdyin Vuokatin rinteiden alapäässä lasten kanssa (skeittaamassa ja Hesburgerissa)mutta en huomannut kelkkamäkeä. Sellaisilla "mäkiautoilla" sieltä kyllä kovasti porukkaa tuli alas. Kyllä Vuokatinvaaran maisemat ovat yksi Suomen kauneimmista. Lupasin viedä lapset nyt joululoman aikaan mummolamatkalla sinne laskettelemaan, jos vain lunta on.

  Kuopiossa on muuten kiva maakuntamuseo, sieltä löytyy mm. savupirtti jne. Meidän Keskimmäinen kävi siellä mummonsa ja serkkunsa kanssa ja kaikki olivat kovasti tykänneet. Ja toria voittanuttahan ei ole. Laivaristeilyt Kallavedellä ovat myös kivoja.

  ReplyDelete
 3. what fun ideas... i love all the christmas stuff!

  ReplyDelete
 4. Tervetuloa kesällä suomeen ja erityisesti Poriin! Ehkä arvaat miksi toivottelen erityisesti tervetulleeksi Poriin? Noh, Porin flikka täällä sun blogia seurailee ja tykkää kovasti. :)

  ReplyDelete
 5. Olen Jayn kanssa samaa mieltä: ehdottomasti jäät vähän pidemmäksi ajaksi Siennan kanssa, että saat "rauhassa" seurustella sisarustesi kanssa ja käydä ehkä yksin vaikka espalla hieman fiilistelemässä!

  Ohjelmasi kuulostaa jo nyt aika kaikenkattavalta ja ihan senkin takia jäisit vähän relailemaan. Siennan kanssa selviät taatusti ihan kahdestaan kotiin asti.

  ReplyDelete
 6. Kuopiossa tietenkin vielä Puijon torni, matkustajasatama ja siellä iltatori (tosin en tiedä toimiiko vielä); Kuopion Korttelimuseo
  Ensi kesän asuntomessut pidetään Kuopiossa 16.7.-15.8.
  Katso myös täältä http://www.kuopioinfo.fi/finnish/perussivut/vierailukohteet/vierailukohteet.php

  ReplyDelete
 7. kiitti kaikille kommenteista! en usko etta vaihdan lentoja enaa silla se maksaa alysti. olisi pitanyt alusta asti suunnitella niin. pitaa pakata se kolme viikkoa niin tayteen kun vaan voin.
  asuntomessut kuulostaa kivalta. en ole koskaan kaynyt asuntomessuilla.

  ReplyDelete
 8. Hei, Tervetuloa Kuopioon! Onhan täällä nähtävää, ainakin Puijon torni, Kallavesiristeilyt, saaristokaupunki ja saaristotie sekä tietenkin asuntomessut kesällä 2010 eli tulkaahan asuntomessuille Kuopioon. Ja ei saa unohtaa VB valokuvakeskusta.
  Terv. Suvi

  ReplyDelete
 9. Muumimaailmaan mennessä käykää kahvilla Naantalin Aurinkoisen leipomossa, joka on meidän mielestä Suomen paras :) (Nuhjalantie 2) http://www.aurinkoinen.fi
  Saman tien varrelta löytyy myös 5-tähden Naantalin kylpylä.

  Muumimaailmassa on aika kalliit ruoat, mutta kesällä Naantalin Merisalissa (siinä rannalla muumimaailmaan mennessä) on uskomattoman hyviä pizzoja sekä hyviä kalaruokia noutopöydässä.

  Lähellähän on myös Turun linna, jos haluatte historiaa nähdä ja Suomen joutsen -laiva. Raisiosta löytyy sitten n. 100 liikkeen Myllyn ostoskeskus ja IKEA.
  http://www.kauppakeskusmylly.fi

  Ja maaseudulla tuossa Ruskossa on ihana sisustusliike Loviisan aitta, jossa kahviokin.
  http://www.loviisanaitta.fi

  ReplyDelete
 10. piti viela ihan erikseen kiittaa anskua ekasta kommentistaan. kiva aina kuulla uudesta lukijasta.

  suvi: mua on aina kuopio kiinnostanut jostain syysta. luulen etta tullaan asuntomessuille.

  m: juuri tuollaista infoa kaipasinkin. missa syoda jne. kiitos kaikista vinkeista ja kiitos kommentistasi.

  ReplyDelete
 11. Vielä piti sanoa, että kannattaa tutkia hotelli&muumimaailma -paketit: tuttavaperhe majoittui kesällä Turun HamburgerPörssissä ja siihen kuului pääsyliputkin. Pelkkä muumimaailman sisäänpääsy on kaikilta 20€/hlö.

  ReplyDelete

Thank you for taking the time to comment! :)