Wednesday, September 17, 2008

{lemppari vitsini}


***
***

***
***
Viime aikoina olen miettinyt tata minun blogiani kovasti. Onko tassa mitaan jarkea ja onko tama tarpeeksi kiinnostava lukijoille. Janna miten blogit muuttuvat ajan kanssa. Taman piti ensin olla ihan vaan omalle perheelle ja ystaville jotka asuvat kaukana. Sitten olikin niin kivaa kun muutkin loysivat blogini ja jopa alkoivat kaymaan taalla lukemassa. Nyt voin jo sanoa etta monesta bloggaajasta on tullut tietynlainen ystava johon on blogien valityksella tutustunut. Joitakin paketteja olen vaihtanut (vilkutusta Tanyalle :D). Janna miettia etta mihin tama blogi viela vie. Pakko myontaa etta on paivia jolloin tuntuu etta lopetan taman koko blogin pidon. Kun kayn muiden blogeilla, siella on kommentteja vaikka kuinka paljon aina. Itsella ne muutamat vakkarilukijat vaan (mutta voi kun olenkin sitten kiitollinen teille, tiedatte keita olette, suurkiitos kun jaksatte kayda taalla ja jatkaa ystavyyden pitoa). Valilla joku uusi kommentoija tuo uutta intoa bloggaukseen.
Olen miettinyt etta miksi kayn jonkun muun blogissa ja mika niissa minua kiinnostaa eniten. Olen aina ollut sellainen henkilo joka ei valita pintapuolisista ystavyyksista/jutuista. Tykkaan blogeista jossa bloggaaja jakaa omaa itseaan, hienostelematta, kaunistelematta. Valilla jopa uskaltaa raottaa enemmankin omasta itsestaan. Ulkosuomalaiset ovat aina olleet omaa sydantani lahella, olenhan itsekin moinen. Kiva lukea muidenkin kokemuksia. Tykkaan lukea ihan arjestakin. Joka paivaisista puuhista lasten kanssa. Jopa elama Suomessa kiinnostaa aina silla se on tavallaan tuttua mutta toisaalta vahan uuttakin kun itse en ole aikuisena siella kauaa asunut (muutin Suomesta 21v:na).
Yksi lempiblogeistani on ollut Maritan Tunisian Tuulet (hei Marita! :)). Sinne paasee vaan kutsulla ja tunnen itseni onnekkaaksi etta saan siella kayda lukemassa suomalaisen muslimin elamaa Tunisiassa ja Suomessa. Olen oppinut Islamin uskosta ja on hauska lukea millaista elama on Tunisiassa. Kauniita kuviakin siella on aina.
Kauneus vie usein myos niihin muihin blogeihin joissa kayn. Jos tayttaa elamansa kauniilla, ei jaa tilaa rumalle ja pahalle. Eiko?
No, nyt tulee vahan jaariteltua sinne tanne. Mita yritan tassa sanoa (en ole koskaan vaittanyt etta mulla on hyvat kirjoitustaidot ja etta osaan laittaa ajatukseni upeasti "paprulle") on se etta olen miettinyt etta mita talle blogille tekisin. Jatkaisin samaan malliin? Pitaisiko tanne lisata jotain? Kertokaapa lukijat mielipiteenne ja olenko jattanyt jotain pois blogista joka olisi kiva lisays. Itse haluaisin etta taalla useammin mietittaisiin syvallisempia asioita mutten tieda kiinnostaako muita sellainen. Monesti syvallisiin asioihiin liittyy uskon asiat ja en halua etta jostain lukijastani tuntuu etta tuputan uskontoa mitenkaan. Mutta itse olen todella nauttinut uskonnon vuoropuheista Maritan blogilla ja mietin etta jos lukijat ei sita aihetta pelkaisi niin tannehan tulisi vaikka mita tosi mielenkiintoista puhetta (esim. elaman tarkoitus, mita kuoleman jalkeen, jne). Kertokaapa haluatteko "menna sinne" vai ette. Niin ja ei vaan uskoon liittyvia asioita mutta muutakin.
***
Jos aloittaisin tanaan kertomalla lempivitsini. Niin, tama on vitsi mutta laitan taman luokkaan "syvallisia ajatuksia" silla tassa vitsissa on opetus. Here we go... Enkuksi kun osaan sen paremmin kertoa enkuksi. Osaattehan te lukijani enkkua, etteko vain? Jos joku haluaa etta suomennan taman viela tanne niin laittakaa vaan pyynto kommenttiin.
***
A man had lived his whole life working long, long hours and spending his time making more and more money. He did have a family but he hardly ever spent time with them. He justified in his mind that he worked to make life better for his family. But the truth was that he was the one who wanted fancy things and to feel like he had "succeeded" in life. He was getting up there in years and one day an angel came and told him it was time to go. The man protested loudly: "But I have worked so hard so that I would be able to enjoy my retirement years in great luxury and ease. Couldn't you let me stay here so that I can enjoy the fruits of my hard labor?" The angel told him no. The man begged and begged, and finally said "Can you please at least give me one more week?" The angel agreed to this. After the week was over, the angel returned and was surprised to find the man all ready to go. He even had a big smile on his face. All he asked was that he could bring his one suitcase with him. The angel said "Well, okay, let's go then." The man arrived in heaven with a big grin in his face. When all the angels saw that he had come with a suitcase, they all gathered around the man, all curious to see what was in it. After all, this was the first time anyone came to heaven with a suitcase. The man proudly said that he had barely had enough time to do what he did but that he was able to bring his treasure with him. He opened the suitcase and it was full of...
Gold bricks!
The man had feverishly sold everything he had worked so hard for and had exchanged it all to these gold bricks. He brimmed with pride. Until...
One of the curious angels said:
"Why would anyone bring pavement with them?"
***
We all need to be careful how we spend our time here on earth. What really matters after this life? A Chinese proverb says that "our last suit doesn't have pockets in it". We can't bring any of the worldly "stuff" with us when we go. What CAN we bring with us? Our family ties, friendships, our knowledge, wisdom, experiences, our memories. That's it. It won't matter one bit what clothes we wore or what kind of car we drove. It matters how we lived with people around us and what kind of choices we made. If we made the world a bit better place by having been in it. If we made a difference in someone's life. If we helped. If we served. If we listened. If we cared. If we loved.
***

12 comments:

 1. Voi kiitos Sansku sanoistasi blogistani :)) Olin juuri nukkumaan lähdössä, joten nyt voi hyvällä mielellä mennä :)

  Tiedätkö ihan samoja juttuja mietin minäkin aika ajoittain, jopa blogin lopettamista joskus. Ja nyt olen miettinyt sitä kuinka jo useampi viime aikoina on maininnut blogiini liittyen kuinka on oppinut Islamista kun kuitenkaan blogini ei ole mikään uskontoblogi ja aika harvoin aihetta käsittelen. Pitäisköhän siis useammin. :)

  Minusta blogisi on monipuolinen, innostava, hauska ja hyvälle tuulelle saava. Jaksan aina ihailla mistä löydät niin mielenkiintoisia kuvia blogiisi ja rakkautesi Siennaan on niin käsinkosketeltavaa joka postauksessa mikä häntä koskee. Viimeksi mieleen jäi se miten haluaisit tallentaa videolle kuinka ihanasti Sienna juoksee.

  Jatka samaan malliin. Mutta minusta voit ihan hyvin lisätä myös syvällisempiäkin aiheita. Voihan niitä kokeilla ainakin.

  Epäilen, että blogillasi on päivittäin enemmän lukijoita kuin vaikka minun blogissa mutta ehkä tuntemattomien on isompi kynnys alkaa kommentoimaan.

  Itsekin on usein huono kommentoija toisten blogeissa, kun saatan samalla tehdä jotain muutakin (syödä, pitää lasta sylissä jne) mutta yleensä pyrin jättämään sanasen ainakin niihin blogeihin, jotka lukevat omaa blogiani.

  ReplyDelete
 2. Onko sinulla mitään laskuria, josta voit seurata kuinka moni täällä itse asiassa käy?
  Omassa blogissani käy toista sataa eri ihmistä päivittäin ja todellakin vain muutama jättää mitään viestiä.

  Jatka samaan malliin ja kirjoita itseäsi lähellä olevista ja itseäsi kiinnostavista asioista.

  ReplyDelete
 3. Jos et ole viela paattanyt jatkatko vaiko et blogiasi, mina tulen tahan valiin ja sanon jotain: Tallaisella postauksella menet vielakin parempaan suuntaan, et saa poistua blogistaniasta!

  Anti menna vaan jatka samaan tapaan kuten ennenkin.
  Harvenna postauksia jos on ihan pakko tai pida 'luova tauko', mutta lupaathan tulla takaisin! :)

  Tama postaus oli minusta hyva idea, mikset voisi taalla puhua kaiken muun lisaksi myos uskostasi? Uskaltaudu vain, itseasi varten taalla kuitenkin olet. :) Taalla blogistaniassa luulenpa monelle itseasiassa ehka helpompaa puhua juuri mainitsemistasi aiheista. Minua ainakin kiinnostaisi! ( Ymmarran halusi syventaa asioita! ITsekin tavallisessa arjessa kaipaan ihmisista syvempaa kanssakaymista ja mietin aivan samanlaisia asioita kuin esim. tuo vitsisi).

  Bravo kivalle, kauniille blogillesi!

  ReplyDelete
 4. Eiköhän kaikki blogin pitäjät kamppaile aika ajoin samojen tuntemusten kanssa. Jatkanko vai en? Lukeeko oikeasti kukaan? Miksei tule kommentteja? Itse olen miettinyt kuukauden päivät samoin josko suljen ovet, blogin yksivuotispäivänä. Mietintämyssy on lähes puhki sisäisestä kamppailusta asian kanssa :)

  Toiset pitää blogissa päiväkirjaa, toiset kuvaa kauniita nurkkia kodistaan, toiset leipoo, toiset askartelee. Yksi rikkaus Sinun blogissasi on minun mielestäni juuri tämä 'sitä sun tätä', joka tekee blogista mielenkiintoisen.

  Itselleenhän sitä lähinnä kuitenkin kirjoittaa. Jäsentää ajatuksia, kirjoittaa muistiin tapahtumia, pitää yhteyttä ihmisiin. Tyyli ja sana on vapaa.

  Sinä ratkaiset, jatkatko, mutta täällä vilkutta heti yksi pieni (hah hah!) ihminen, joka tulisi kaipaamaan postauksiasi.

  ReplyDelete
 5. marita: Ei sun tarvi sen enempaa alkaa islamista kertomaan. Minusta juuri nyt blogisi on kivan tasapuolinen. Kutsu vaan sinakin sinne lisaa ihmisia. Luulen etta kaikki tykkaisivat blogistasi paljon. Kiitos sanoistasi! <3

  nanna: Ne laskurit ei toimi oikein. Jay kertoi etta jos blogillani esim mainitaan "elvis" niin joka kerta kun joku tekee esim google haun silla nimella niin laskuriin tulee lisays vaikkei joku olisi edes kaynyt blogillani. Siksi otin aikanaan oman laskurin pois. Tuo juttu tuossa oikealla josta nakyy vierailijat on parempi. Jos tulevat suoraan blogilleni niin se on sitten aina visiitti. Mutta sehan ei tietty laske lukijoita. Kiva kun ilmoittaudut lukijakseni. Aina kun tulee uusi lukija saan uutta intoa. <3

  m'man: Voi kiitos sanoistasi! Kylla mina nyt tata sitten jatkan kun kerran saan niin kivaa palautetta. Mulle tulisi varmaan kova ikava vakkarilukijoitani jos en jatkaisi. Ja jos jatkan niin varmaan samaan tiheaan tahtiin. Olen sellainen "joko taysilla mukaan tai ei ollenkaan" ihminen. Aletaan vaan kaikki kirjoittamaan vahan syvempiakin asioita silloin talloin kun huvittaa. Silleenhan sita oppii tuntemaan toisiamme jopa paremmin. Kiitti m'man! <3

  tanya: No kiva etta mielestasi tama "vahan sita ja tata" toimii. Sellainen kai tama aina tulee olemaan kun itse olen sellainen. :) Jatka sinakin vaan blogiasi Tanya! Minakin tulisin sinua kaipaamaan! <3

  Eli kiitos naista kommenteista. Taman vaan tarvitsin kuulla. Etta jonkun mielesta tama blogi on pitamisen arvoinen juttu. Jatketaan samaan tyyliin vaan sitten ja valilla taidan tanne sitten lisata jotain syvallisempaakin mausteeksi. Kiitos ystavani! <3

  ReplyDelete
 6. Jep sama linja täälläkin, että jatka vaan kirjoittelua edelleen.
  Tänne kun tulee niin aina lähtee paremmalla mielellä. =D
  Jep, ja sit ilmoituasiaa...
  1.4.09 :D + :D = :) :) :) :) :) :o :o

  T:Jama ja Jelena

  ReplyDelete
 7. jama & jelena: Kiitos sanoista!! <3Ja ihan tottako? Perheenlisaysta? Voi miten mahtava juttu!!!!! Onnittelut jo etukateen!!!!!!! Teidankin pitaisi aloittaa blogi hei!

  ReplyDelete
 8. Vilkutus Houstonista melko tuoreelta lukijalta :)
  Minusta on kivaa, kun täältä löytyy kuvia kauniista tavaroista/sisustusjutuista/leluista jne. kuten tuo Halloween-kattaus.
  Jatka vaan samaan malliin!

  ReplyDelete
 9. Hei. Älä nyt ainakaan lopeta, kun minäkin vasta äskettäin olen löytänyt blogisi. =)
  Minusta sinun ei tule liikaa miettiä sitä, mitä muut haluavat lukea. Kirjoita siitä, mikä itsestä tuntuu sillä hetkellä hyvältä. Välillä se on pinnallisempaa, välillä taas syvällisempää. =)

  ReplyDelete
 10. Minä luen blogiasi googlereaderin kautta, enkä ole vielä koskaan jättänyt kommenttia. kerta se on ensimmäinenkin. Minulla on varmaan satoja blogeja, joita seuraan, sen kummemmin kommentoimatta, koska tajuan, että aika ei vaan riitä kaikkeen.
  Silti: Omassa blogissani minuakin vaivaa lukijoiden hmm... kommentoimattomuus aika ajoin, vaikka näen lukijamittarista, että kävijöitä on. Ja toisten blogien kommenttilootat pullistelevat viesteistä. Tiedä sitten, että miksi. Jatkan, koska haluan, itselleni sitä blogia alun perin lähdin pitämäänkin. Ulkosuomalaisuushan on tosi kiinnostavaa, että varmasti sinulla on vankka lukijakunta. Minäkin haluaisin sinun jatkavan, jotenkin. :)

  Krisu

  ReplyDelete
 11. Voi, viela lisaa uusia lukijoita ilmoittautui tanne. Kiitos!!! :) mina!

  ReplyDelete
 12. Ala vaan lopeta blogiasi!Ja tamahan olisi kiva saastaa tai tehda kirjaksi Siennalle joku paiva.Itse olen miettinyt blogini enkuksi kirjoittamista kun lastemme suomeksi lukeminen on vahan sita sun tata.Paaasiassa mina kirjoitan Suomen sukulaisille jotka yleensa kommentoivat ihan suoraan sahkopostiini omien kuulumisiensa kera,joten usein kommenttiloota loistaa tyhjyytta:)

  Ihana persoonallisuus!
  Aito Ihminen!
  Ja ihana blogi!Do not disappear!

  -Zinnia

  ReplyDelete

Thank you for taking the time to comment! :)