Tuesday, May 27, 2008

nyyh

No niin, nyt se alkoi virallisesti. Mun kesa Suomi ikava. Halusin menna Siennan kanssa tanaan ulos kun oli niin kiva ilma (+20C mutta tuulikin kylla). Mulla ei ollut hajuakaan minne menisin. Laitoin meidat lahtokuntoon, mentiin autoon. Istuin siina ratin takana muutaman minuutin mietiskellen etta mihin sita mentais. En keksinyt mitaan kivaa joten mentiin vaan lahiston toiselle leikkikentalle (vaihtelua Siennalle ajattelin). Se on vanhempi leikkipuisto ja siella ei ollut niin kauheasti Siennan ikaisille tekemista. Kiikkulauta oli taas kiva ja Sienna kiipeili verkossa. Sitten mentiin takaisin kiikkulaudalle ja Sienna huomasi miten lampusta (lamp post) kuului outoa aanta. Sellaista surinaa ja sitten tuuli myos heilutteli metalliosaa ja se kolisi. Siennalle sitten tulikin taas paniikkia moisesta ja lahtohan siita sitten tuli. Kaytiin ruokakaupassa ostamassa porkkanoita ja tultiin juuri kotiin. Ja sitten tuli itkua, itkua. Ei Siennalle vaan mulle. Aloin miettimaan miten tylsassa kesakaupungissa asun. Helsingissa olin aina kavelyilla meren rannalla. Espalta torille ja sielta Kaivarille. Sielta pitkan lenkin kautta keskustaan ja lopulta kotiin kun olin kavellyt ja nauttinut noin parin kolmen tunnin verran. Tai Suomenlinnaan lautalla ja piknikki kallioilla. Tai jollekin Hesan rantsuista. Tekemista Helsingissa on aina kesalla ja sellaista tekemista johon ei tarvi kulua yhtaan rahaa (no ehka jatskin verran, tai torin lakkaletun verran). Aloin miettimaan tata kaupunkia jossa asun. Ei merta, ei kivoja kallioita, ei isoa jarvea edes... Puistotkin on jotenkin plaah kun on vaan siistia nurmikkoa ja muutamat puut siella taalla. Liian kliinista. Tykkaan puistoista joissa on paljon isoja puita ja jonkinlaista vetta lahistolla, ihmisia turisemassa. Yksi iso kiva puisto taalla on mutta se on noin 40minuutin ajomatkan paassa (talla hetkella kun on tie- ja metronrakennustoita meneilla). Senkin lampi ei ole niin kauhean iso mutta siella on sentaan isot laumat hanhia/sorsia ja ihmisia aina istumassa auringossa edes. Kaipaan Helsingin kesavipinaa. Ihmisten tollottelya. Ilmaisia konsertteja. Tapahtumia. Edmontonin keskusta ei kiehdo ei sitten yhtaan. Taalla on niin erilainen fiilis aina kuin Euroopassa. No, on siella legislation rakennus jonka edustalla kahlailualtaita (sinne kylla mennaan tana kesana). Mutta siis todellakin kuivassa kesakaupungissa asun. Mulle nayttaa olevan meren (tai edes ison jarven) laheisyys kesalla tosi tarkea juttu. Eli vali, vali, vali. Aloin miettimaan etta voi etta kun paasisi jonnekin muuttamaan. Vancouveriin tai jonnekin pohjois Kaliforniassa tai Oregonissa. Missa olisi se Sanskun lempipaikka asua? Ja miten saisin sinne Jayn raahattua ja innostumaan muuttamaan. En kylla jaksaisi muuttaa taas ja "aloittaa alusta" uudessa paikassa. On meilla kivoja kavereita ja tuo Jayn perhekin taalla tietty. Ne kun saisi mukaan niin muuttaisin kylla heti.

No, sellainen paiva mulla menossa. Kanadassa on kaikkea ihanaa myos mutta kaikki on aina monen tunnin ajomatkan paassa.

Tahtoo kivaan kesakaupunkiin.

Saalia saa lahettaa tanne pain tai potkuja takamuksiin. Tiedan, tiedan etta niin monilla on vakavia ongelmia ja tama mun kesa ikava on pikkuruisen pienta sen verralla. Empatiaa mulle jossain muodossa kuitenkin, pliis.

Jotenkin pitaisi jaksaa elokuun Heritage Festariin asti. Se on ihanin juttu Edmontonin kesassa ja oikeastaan ainoa jota odotan aina innolla.

ps. Menee Edmontonin lapi joki mutta se ei riita mulle. Sitten on kivoja kavelylenkkeja metsissakin siella taalla mutta ei tunnu riittavan ei.

9 comments:

 1. Voi ymmärrän sua oikein hyvin!
  Itselle tulee aina kesä-ikävä Suomeen, yleensä juuri näihin aikoihin, kun on ekat ihanat ilmat, ekat paljas-varvas-ilmat.

  Ja samoja asioita minäkin kaipailen, merta ja kallioita, niin ja loimulohta ja uusia perunoita.

  Mutta meillä on edessä iso matkailu kesä, joten ainakin maisemat muuttuu... Ollaan parhaillaan Teksasin kiertueella, käly meni lauantaina naimisiin..

  Ja elokuussa tehdään 5 viikon road trip: Colorado-Texas-Lousiana-Pennsylvainia-New York. Ollaan muutamassa New Yorkiin, Matt sai uuden työpaikan! Ja sitä ennen yht. 4 viikkoa koulutusta noissa muissa paikoissa, ja matkustetaan koko perhe mukana... Aivan hullu kesä tiedossa! Coloradosta lähdetään heinäkuun puolessa välissä...

  Kiva kun popot vihdoin saapuivat, toivottavasti neiti tykkää!

  ReplyDelete
 2. Katja: Olisin voinut laittaa ikava listalle vaikka mita (mokki, sauna, kaikki hyvat syotavat, jne) mutta ajattelin pitaa suht kohta lyhyena edes. :) Onpa teilla menossa vaikka mita. Oletteko siis muuttamassa itse NY:n vai osavaltioon vain? Sienna tykkaa tosi paljon kengista. Tallakin hetkella on taalla kotona jaloissa. :)

  ReplyDelete
 3. Lammin rutistus. Ikavaa on tosi kurja potea.

  Makin rakastan veden laheisyytta. Sielu lepaa sen aarella, tai mika lie :).

  ReplyDelete
 4. Terveisiä täältä Suomen suvesta.
  Ymmärrän ikävän, joka tulee varoittmatta ja pienestä asiasta voi tulla se suurin... Ikävällä ei ole mitään logiikkaa, se vaan on.


  Vaikka tietysti minulla on ikävä ystäviä siellä kaukana Oregonissa.

  Papupata

  ReplyDelete
 5. Voi kurja tuota sinun Suomen ikävää :( Tsemppiä! Kyllä sinun täytyisi yrittää järjestää Suomi visiitti kesäksi.

  Luin postauksesi aamulla ja olen ajatellut sinua ja haikeaa oloasi vielä päivälläkin pariin otteeseen :D Minä lähetän sulle kuule vaikka salmiakkia koti-ikävään! Passaako?

  ReplyDelete
 6. tervesiä täältäkin suomesta!
  Itse asun keskisuomessa, joten menen kesääni viettelemään Espanjan rannikolle, missä joka kesä tulee käytyä sellainen kuukauden visiitti!:) Kyllä sitä sitten itselläkin on jo halu palata suomeen, kun on kulttuurit niin erilaisia, ja tiedän hyvin tuon tunteen mikä sinulla on ikävöidessäsi kotimaahasi!:) Itsekkin olen suomalainen mutta asuin nuoruudessani Espanjassa. Sama tunne pääsi aina välillä yllättämään:)
  tsemppiä ja pääsethän vierailemaan Suomessa?

  ReplyDelete
 7. stina: Jep, vaikea olla ilman vetta (merta) kun on kasvanut meren aarella. Kiitti rutistuksesta.

  papupata: Sitten jos asuisin Suomessa ikavoisin Kanadaa. Niin se aina on. Mutta on kotimaassa jotain joka aina vetaa olipa sitten asunut melkeen puolet elamastaan ulkomailla. Mutta mulle kylla kelpaisi jopa lansirannikko taalla. Merta kaipaan niin alysti etta. Kiitti empatiasta.

  tanya: No en kylla varmaan paase Suomeen tana kesana. Isosisko on kylla tulossa tanne pain heinakuussa. Toisipa sen meren sitten mukanaan. :) Kiitti kun olet ajatellut mua. On mulla edelleen niin aly meri ikava. Taalta saa muuten merkkareita joten en ihan ilman salmiakkia ole. Lahettaisitko Suomen rannikon tanne pain? :) Voitais kylla sumplia joku pakettivaihdos vaikka. Se on aina hauskaa kun ei tieda mita tulee.

  anonymous: Joulu ja kesa on ainoat ajat kun kaipaan Suomea. Muuten taalla kylla jaksaa ihan kivasti. Pitaisikohan alkaa yrittaa miettia Helsingin huonoja puolia (kyllahan niita loytyy joka paikasta)... Miettia niita vaan eika sita merta. :) Suomen reissusta ei ole tietoakaan. Yksin en sinne pain lahde ja talla hetkella Jay ei voi ottaa niin paljon vapaata toista etta paastaisiin. Kiitti empatiasta.

  ReplyDelete
 8. Hieno idea Sansku! Laitetaan ehdottomasti paketteja vaihtoon! Kiva, kiva, kiva! Sitä rannikkoa en osaa valitettavasti järjestää laatikkoon :( Toivottavasti siskosi onnistuu tullessaan paremmin :)

  ReplyDelete

Thank you for taking the time to comment! :)