Monday, September 21, 2009

{someone has to say something}

jostain syysta nama hippihatut on aina olleet mun lemppareita.
jaksaisikohan kirjoittaa... tekee mieli vaan menna huilailemaan mutta jos nyt pari sanaa tanne.
kiiretta pitanyt. sienna aloitti leikkarin. kolme kertaa viikossa, kaksi ja puoli tuntia per kerta. vanhemmat vuorottelevat valipalan ja mehun tuonnissa ja samalla auttavat opettajaa. siennan luokassa on 10 lasta ja siella on aina kaksi vanhempaa opettajan lisaksi. lapset enimmakseen leikkivat mutta myos oppivat ja tekevat yhdessa jotain. tarkeinta on sosiaalisten kykyjen oppiminen. etta oppii tulemaan toimeen muiden kanssa ja tottuu yhteistyohon. sienna on ollut ihan innoissaan koulusta ja jo ekana paivana (perjantaina, sienna missasi muutaman paivan kun olin kipeena) sain lahtea omille teilleni kun tytto oli ihan topakka ja ei missannut mua. oli outoa kun mulla oli omaa aikaa. :) pitaa totutella taas. nyt en voi enaa valittaa "ei oo aikaa" jos en saa jotain aikaiseksi. :)
aloitin myos viemaan siennaa taas jumppatunnille. lauantaisin ja tiistaina saa kayda myos siella leikkimassa itsekseen ilman ohjausta. eli oikeastaan joka paivalle olisi jotain tekemista nyt sitten.
en tieda miten te monien lapsien aidit sumplitte kaiken tekemisen ja menemisen. yhdessa lapsessa tuntuu olevan ihan riittavasti puuhaa mulle. :)
perjantaina mua masensi eras juttu ja en ole saanut sita mielestani. kavin nimittain videoliikkeessa vuokraamassa videon ja siella oli lauma pikkupoikia joilla selvastikin oli "sleep over" kemut menossa. olivat valitsemassa videota. he taisivat olla noin 8v. he valitsivat oikeen kunnon roskavideon jota ei ole tarkoitettu lasten nahtavaksi (14A rating). siina oli kuvana vahavaatteinen nainen. no, pitaisi sanoa naisen puolikas. pelkka peppu ja reidet nakyivat. katsoin kun pojat hihittelivat toista kuvaa videon takapuolella joka selvastikin oli seksikuva. vanhemmat eivat sanoneet yhtaan mitaan poikien videovalinnasta.
jotenkin mua on hairinnyt tama asia ihan hirveasti. tiedan ettei kaikilla ole samat moraalit kuin itsellani mutta jotenkin tuli karsee olo ettei monetkaan vanhemmat nayta valittavan mita roskaa heidan nainkin nuoret lapsensa nakevat. video on taynna harskia menoa ja kiroilemista sun muuta roskaa. naiset ovat pelkkia "lihoja" joita tollottaa.
minusta niin saali etta tuossa iassa jo lapset turmellaan moisella. eiko lapset saisi olla lapsia ja eiko meidan vanhempien pitaisi varmistaa ettei lasten aivot jo pienesta lahtien tayty roskalla?
kai olen vanhanaikainen sitten tai jotain sellaista. en tieda. mutten voinut sille mitaan etta mua kavi nama pojat saali ja ajatukset meni etta mita tallaisista pojista tulee kun jo noin nuorena katsovat tuollaista.
sitten ihmetellaan kun on teiniraskauksia sun muuta ongelmaa nuorten kanssa.
hello!
eiko todellakaan vanhemmat tajua miten tuollainen kraasa vaikuttaa lapsiin?
mietin etta millaisessa ymparistossa tulee siennan kayda koulunsa. pitaako jo pikkusesta lahtien varoa oman ikaisiaan? etteivat tee mitaan sopimatonta?
muistan lukeneeni sanomalehdesta eraasta tosi nuoresta poikalaumasta taalla jotka raiskasivat pikkutyton. hmm, mistakohan hekin olivat saaneet sen idean...
voi etta joskus suututtaa tama maailman meno. ei voi muuta sanoa.
mua voi kutsua nipottajaksi tai miksi vaan. mutta miettikaa - miksi bisnekset maksavat miljoonia muutamien sekuntien mainoksista jos mita naemme ei meihin vaikuta?
jos tungemme roskaa lapsiimme niin sitten emme saa ihmetella jos lapsista kasvaa sen laista.
no, tulipa vahvaa sanottavaa taas kerran. en voi sille mitaan. monesti on vaan vaikea katsoa sivusta tata maailman menoa ja olla sanomatta mitaan.
in english...
i've just been sick to my stomach since friday after watching a bunch of 8-year-old boys renting a gross 14A rated video. the cover was a half naked woman and the boys were giggling at the picture on the back. they were all excited to see "sex stuff". the parents let them rent it. didn't even say one word in protest of the movie. i just can't believe that some parents do this to their kids. no morals whatsoever. don't they realize what will happen if they keep pouring garbage in their kids' brains? these same parents then are shocked when they hear news like "a group of young boys raped a young girl" (happened here). well, duh!!!!!!!!!!!!
sometimes i just can't help but feel sick about this crazy world of ours. call me old fashioned. i don't care. old fashioned morals are worth defending even if others think you're stupid.
ps. this was not the first time i've been shocked to see what kids rent. this time it hit me even worse because the boys were so young.

6 comments:

 1. Mua kans kauhistuttaa naisten esineellistäminen pojille tänä päivänä....! Just katselin ohjelmaa, missä yläasteikäisiltä brittipojilta kyseltiin kaikkea naisiin ja seksiin liittyvää. Niille näytettiin 10 eri naisen rinnoista kuvat, joista yhdet oli silikonit. Tottakai pojat valitsivat ne parhaimmiksi ja oikeastaan haukkuivat kaikki aidot rinnat. "Liian kaukana toisistaan", "liian pienet", "roikkuvat liikaa" jne. Ihan järkyttävää. Ja vaikka kouluissa onkin seksivalistusta, ei ne kyllä mistään tienneet mitään! Hihittelivät vaan. Sitten saivat kuvasarjan siitä, mitä sukuouolitaudit tekevät (näytettiin ihan kylmästi vaan rakkulakuvia alapäästä jne) ja kylläpä menivät hiljaisiksi! HAH! Seksivalistus pitäisi tänä päivänä aloittaa jo ala-asteella, mä kun menin yläasteelle niin ehkä puolet mun luokasta ei enää olleet neitsyitä! Mieti, oltiin 13-vuotiaita! Ala-asteesta asti pitäis soveltaa näitä asioita opetukseen. Ensin hellävaraisesti, sitten jo ihan tosissaan. Surullista, miten vanhemmatkaan eivät kehtaa puhua asioista, kuten ne ovat. Kukkia ja mehiläisiä ja blaa blaa. Pitäisi käyttää oikeaa kieltä, kertoa niin hyvät, kuin huonotkin puolet. Vaikka kuinka vanhempia nolottais. Tai sit kävisivät vaikka terveysasemalla terveydenhoitajan luona puhumassa, jos eivät itse kehtaa/osaa kertoa asioista. Juu. Sellanen purkaus :D Mut kyllä muakin olis tollanen jäänyt ärsyttämään! Näkisitpä Suomen nuoret tänä päivänä, etenkin pojat. Uskomatonta menoa.

  ReplyDelete
 2. Tuota videojuttua ei voi käsittää.

  Just tänään sorttailin itse lasten harrastuksia, laitoin kalenteriin ylös kaikenlaista. Kylläkai siihen tottuu että niin paljon pitää muistaa, mutta sähköinen kalenteri on pakko olla olemassa muistuttamassa kaikesta..

  ReplyDelete
 3. merja: onneksi lapset yleensa tulee yksi kerrallaan niin on aikaa aina tottua "seuraavaan numeroon". :)

  suvi: joo on se aikamoista tama maailman meno. asiaa ei auta etta niin monet julkkikset eivat nayta hyvaa esimerkkia. musiikkivideot on taynna seksia ja hollywoodissa on upeeta kun osaa esittaa stripparia. ei ihme etta on avioliitto ongelmia. naiset eivat ole henkiloita enaa vaan objektiiveja. mua arsyttaa koulujen seksivalistuksessa se etta sanovat "kayttakaa kondomeja" niin ootte ok. tiedan pari pariskuntaa jotka ovat tulleet raskaaksi kondomeja kayttaessa. sitten ne ei ehkaise moniakaan sukupuolitauteja. en tieda. tosi levotonta vaan tama maailman meno. itse romantikkona toivoisin etta voitaisiin elaa maailmassa jossa ei kaikki olisi naytilla vaan etta olisi sita romantiikkaakin jaljella viela. voi etta oli vaikeaa olla haukkumatta niita vanhempia jotka vuokrasivat sen videon noille pojille. grrh!

  ReplyDelete
 4. I've got a story for you. My neighbor's daughter (age 10 at the time) was invited to a sleepover. Mom didn't feel good about it and said no. Daughter was mad, didn't think that was a good enough reason. Mom found out the next week that the 10 year old girls were given money, told they could wander the stores nearby for fun, get themselves some McD's, then they could rent a movie for the sleepover. They came back to the house 10ish p.m. with "Saw 3".

  ReplyDelete
 5. Hienoa kuulla että Siennan kerho alkoi hyvin ja tyttö viihtyy! Koita nauttia siitä "omasta ajasta", äidit tarvitsevat pieniä lepohetkiä. Itse juuri heräsin makeilta nokosilta ja kohta hakemaan omaa tyttöä kerhosta. :)

  Täysin samaa mieltä tuosta videojutusta. Ei olisi käynyt päinsä meillä. Eipä sillä, että omaa saman ikäistä poikaani olisi pätkääkään edes kiinnostanut moinen video. Ei nuoria lapsia luonnostaan kiinnosta noin aikuiset jutut, sen täytyy olla jotain isommilta saatua vaikutusta jolta heitä pitäisi suojata. Se ei ole nipotusta vaan tervettä järkeä.

  ReplyDelete
 6. You know, this really is sick, but not surprising. Now that my kids are older (12 & 10) I have realized that no one will point out hypocritical behavior more accurately than one's own children! If parents are watching risque, sexually stimulating movies, or reading those kinds of books and magazines, sooner or later the kids will feel entitled to the same "privilege".

  I think we can't be too careful in what we choose to entertain ourselves with when there could be little peeping eyes just around the corner. Monkey see monkey do.

  ReplyDelete

Thank you for taking the time to comment! :)