Monday, May 11, 2009

{aitienpaiva raportti}

***
image via google image search
***
Toivottavasti kaikilla oli hyva aitienpaiva.
Me kaytiin lauantaina Jayn aidilla missa syotiin kiinalaista ruokaa porukalla. Itse sain taas muistutuksen etten oikeastaan enaa tykkaa kiinalaisesta ruuasta (green onion cakes on kylla namia plum sauce:n kanssa). Jotenkin mautonta esim thaimaalaiseen ruokaan verrattuna. Sitten olen tosi nirso lihan suhteen ja Jayn isa oli enimmakseen valinnut kaikenlaisia liharuokia. Jopa riisissa oli katkarapuja joista en tykkaa en sitten yhtaan. Soin sitten kotona paremmin kun ei maittanut tarjoukset Jayn vanhemmilla. Oma vika kun oon niin nirso. Kiva etta Siennalle maistui ruuat lihoineen kaikkineen. Toivottavasti oppii syomaan kaikkea.
Jayn aiti sai lahjoja ja Jayn aiti aina ostaa meille kaikille kukat myos. Yleensa pihakukat kuten tallakin kertaakin.
Aiemmin lauantaina mun piti "menna jonnekin" etta Jay ja Sienna sai mulle tehtya jotain. Mutta Sienna ei ollut sitten jaksanut sita tehda. Mutta sain kayda kirjakaupassa kuitenkin. Aika meni melkein kokonaan Robinin aitienpaivalahjojen ostamiseen mutta ennatin loytaa kivan scrapbook kirjan seka tapasin Kanadalaisen kirjailijan joka mainosti kirjaansa. Fiction kirja mutta perustuu hanen omiin kokemuksiinsa. Toissa rikkaiden parissa Etela Amerikassa ja siella naki paljon koyhyytta ja se muutti hanen elamansa. Kuulosti mielenkiintoiselta joten ostin kirjan. Eka kirja jossa mulla on kirjailijan nimikirjoitus ja pikku omistuskirjoitus. Kerron sitten kirjasta jos se paatyy olemaan hyva.
Sunnuntaina kirkkoon jossa oli ihania puheita aideista ja heidan tarkeydestaan. Kaikki yli 18v naiset saivat pienet yhden annoksen juustokakut.
Sienna teki sitten kirkon jalkeen lahjani - scrapbook sivu jossa luki i love my mommy seka asoita joista Sienna tykkaa minusta (play, tickle, smile...). Oli koristellut ja siihen sitten myohemmin kuva meista yhdessa (eilen ei tullut otettua kuvia). Ihana lahja. Otin siita jo kuvan muttei onnistunutkaan.
Sain myos uuden kameran! Olen tutustumassa siihen nyt ja katsotaan jos huomaatte piakkoin etta alkaa tulla parempia kuvia. :) Silla saa myos aanellisia videoita. Saa nahda tuleeko sitten videokameraa kaytettya ollenkaan.
Jay kokkasi tosi hyvat ruuat ja laitanpa tanne senkin reseptin nyt sitten kun se oli niin hyvaa.
***
SOUTHWESTERN CHICKEN & RICE
1 small onion
2-4 boneless, skinless chicken breast halves
1 cup/250ml salsa
1 envelope taco seasoning mix (appr. 4-5 TBSP/60ml, we never measure spices)
3 cups/750ml water
2 cups/500ml rice
1 can kidney beans, rinsed
(TexMex spice mix)
(4 oz chopped green chiles)
2 cups/500ml shredded TexMex cheese (cheddar + mozzarella + monterey jack cheeses)
Fry onion with a small amount of (olive) oil. Add salsa, taco seasoning, water and TexMex spice. Add chicken. Simmer, covered, for 10 minutes. Increase heat and bring mixture to a boil. Add rice, beans and chiles. Cook on low heat, covered, until rice is done (10-20 minutes, depending on the rice you use). Add cheese, simmer until cheese is melted.
We didn't use chiles as we thought it might make it too hot for Sienna. It still tasted good. Jay added the TexMex spice instead.
***

6 comments:

 1. Äitienpäivä vietettiin rauhallisesti ja oman pikku perheen kesken. Hyvä niin! Juostiin hippaa leikkikentällä ja syötiin kakun lisäksi pannaria.

  Minkä scrapbook kirjan ostit?

  Haluan nähdä kuvan Siennan askartelemasta lahjasivusta, ehdottomasti! :D

  ReplyDelete
 2. Meillä meni äitienpäivä mukavasti oman perheen kesken (minun toive:) herkutellen ja ulkoillen.
  Maanantai alkoi vain huonosti ,kun nuoremman tytön flunssa puhkesi kunnolla kuumeeseen asti ja yö meni harakoille..

  ReplyDelete
 3. Kuulostaa, että sulla oli hyvä äitienpäiväviikonloppu !!! Kirjoita sitten mitä tykkäsit kirjasta. Ihania muuten noi Siennan tekemät kortit Grandmalle!!!

  Mä en myöskään tykkää hirveesti kiinalaisesta enää... tosin kotona tehty on herkkua, kun itse voi päättää mitä sinne laittaa ja öljyn käyttö on ihan eri kuin kiinalaisissa ravintoloissa... Mun kokemus on se, että kiinalaisten ravintoloitten ruuasta menee vatsa aina sekaisin - ja VAUHDILLA! Mut Thai ruuasta tykkään!! Mä tein meille thai ruokaa päivälliseksi. Aamupalaksi teimme waffleseja ja mansikoita ja trooppinen hedelmäsalaatti, sekä cream cheese/ vanilla pudding sose, ja whipped topping. NAM!!! Niin ja scrambled eggs salsalla. Oli herkullinen jälkiruoka-aamupala '*).
  Scottilla oli puhe kirkossa. Oli tosi hyvä! (Joskus pelkään, et menee liian paljon sinne intellectual puolelle, ja vähempi sinne hengellisen puolelle. Tämä puhe oli innoittava ja kaunis - äideistä ja äitienpäivän alusta. Iltapäivällä kuulimme High Schoolin kuoron esityksen ja pojat esittivät Joonatanin minulle kirjoittaman laulun. Oli ihana. Yritän lähettää sen sulle.

  ReplyDelete
 4. Mikä ihana "IGLU" tuolla 31, July 2007 on?

  Eksyin tänne informoimaan, että nyt on menossa nimienkeräys fibromyalgian tunnustamiseksi Euroopassa. Vetoomuksen voi allekirjoittaa:
  http://www.reumaliitto.fi/sivut/etusivu/
  (oikea ylänurkka)
  tai suoraan
  http://www.enfa-europe.eu/indexpet.php

  Huomaan kyllä, että asut tällä hetkellä Kanadassa ;-)

  ReplyDelete
 5. tanja: Teidankin aitienpaiva ollut ihana. Ostin "SCRAP simple - Using Minimal Design to Create Beautiful Scrapbook Pages" kirjan. Tekija: Hillary Heidelberg. Ihanan simppeleita sivuja mutta niissa silti on sita "jotain". Voisin jossain vaiheessa ottaa siita pari kuvaa naytille. Ja tottakai tanne sitten Siennan sivusta kuva. Jostain syysta kuva ei onnistunut (ei ollut tarkka) joten otan kuvan kunhan saan siihen viela sen kuvan meista laitettua.

  mirva: Teillakin ollut kiva paiva.Paranemisia pikkuselle.

  sirpa: Sori sun sahkopostista. En tieda miksi sanoi ettei muka ollut tilaa kun ei mulla siella ollut alysti sahkoposteja. Kokeile lahettaa uudelleen. Hyvat herkkuttelut ollut siella teillakin. Joo kerron sit siita kirjasta jos se on hyva. Ainoastaan mainitsen kirjat joista tykkaan joten luen ne aina ensin.

  anonyymi: En tieda mista sen olin loytanyt ja kuka moisia myy. Eiko olekin ihana? Blogin alkuvaiheissa en tajunnut aina kirjoittaa ylos mista loydan mitakin. Nykyaan muistan aina linkit tai ainakin tekijan. Pitaapa kayda allekirjoittamassa tuo. Taalla meidan yliopistossa on menossa tutkimus eraasta hoitomenetelmasta. Mun ystava on siella ja pitaa kysya auttoiko hoito. Fibromyalgia on karseeta. Viime aikoina taas hairinnyt mun unet kovasti kun reidet olleet niin kipeet.

  ReplyDelete
 6. Aivan ihana! Ihan kuin pesä :)

  Olisi kiinnostavaa kuulla tuosta tutkimuksesta.

  Minulla on fibromyalgian lisäksi masennus. Minulla on myös blogi, mutta vielä toistaiseksi tuntuu luontevammalta kirjoittaa anonyymisti.

  Infosin paljon tuosta vetoomuksesta ja ihmeen paljon löysinkin fibromyalgiaa sairastavia täältä suomesta. Sinä satuit varmasti "etsivä työn" tulokseeni, koska kirjoitat osittain suomeksi.

  Hyvää Kansainvälistä Fibromyalgiapäivää muuten! Se on tänään.

  ReplyDelete

Thank you for taking the time to comment! :)