Toivottavasti minakin saan jotain tallaista ihanaa sunnuntaina. Tama menee muualle. Papru on muuten lilan varista. Haalenee kuvissa oudosti joka kerta.
Sienna keeps wanting to use my bling bling stash. :)
***
1 litra mansikoita
5 (nuorta) raparperinvartta, viipaloitu
1 litra vetta
3 dl sokeria
3 rkl (45ml) perunajauhoja
3 rkl (45 ml) vetta
1 sitruunan mehu
1 litra mansikoita, viipaloitu
***
Keita 1 litra mansikoita + raparperi + 1 litra vetta miedolla lammolla noin 20 minuuttia. (Mina survasin niita vahan loppuvaiheessa.) Siiviloi keitto. Lisaa sokeri seka perunajauhot jotka on sekoitettu vahassa vedessa (sekoita keittoa hyvin perunajauhoja lisatessa). Kuumenna kiehuvaksi. Mausta sitruunanmehulla. Jaahdyta keitto. Viipaloi toinen litra mansikoita keittoon. Tarjoa kermavaahdon kera.
Resepti on 7/2001 Kotivinkki lehdesta. Mina lisasin perunajauhot reseptiin silla muuten tulee ohutta keittoa jota lasten on vaikea syoda. Kiisseli helpompi lapsille.
***
STRAWBERRY/RHUBARB DESSERT SOUP
4 cups strawberries
5 stalks of rhubarb, sliced
4 cups water
1 1/4 cups sugar
3 TBSP potato flour (Sobeys sells it, or was it Superstore, either or)
3 TBSP water
1 lemon, use juice only
4 cups strawberries, sliced
***
Simmer strawberries + rhubarb + water in a big pot for 20 minutes (mild temp.). (I mashed them a bit at the end with a potato masher.) Strain to make clear soup. Mix potato flour and the bit of water together, add to the soup gradually while stirring continually. Add sugar. Bring to a boil. Add lemon juice. Let the soup cool completely. Add sliced strawberries. Serve cold with freshly made whipping cream.
***
I added the potato flour to the recipe because I made the original recipe and it was very liquidy. Easier for kids to eat if it's thicker. That's how these dessert soups (kiisseli) are usually made in Finland. You need to make sure you stir the soup constantly while adding the potato flour/water in. Otherwise you'll get yucky lumps in the soup.
***
Sienna auttoi mansikoiden viipaloimisessa! Tykkaa kovasti auttaa keittiossa.
***
Herkullisen näköistä!
ReplyDeleteAurinkoista viikonloppua!
Tosi ihanan näköistä! Kokeile joskus tehdä kerroskiisseliäkin. Siis, että teet maitokiisselin pohjalle.
ReplyDeleteOnpa hyvännäköistä.
ReplyDeleteEn muistakaan koska olisin kiisseliä tehnyt.
Hieno askartelu ,mutta mikä on bling bing stash :)
On kyllä pakko tehdä tuota kiisseliä, muuten en voi tulla blogiisi enää. On niiiin herkullisen näköistä.
ReplyDeleteanne: Oli tosi hyvaa ja mina sain sen syoda ihan itse. Sienna ei tykannyt (ehka raparperin takia, ei ole viela tottunut siihen makuun, tai sitten kun se oli niin litkuista). Jayta ei kauheasti kiinnostanut "marjakeitto". Mielellani itse soin sita pari kertaa paivassa. :)
ReplyDeletenanna: Kuulostaa kivannakoiselta mutta itse en ole maitoihminen. En edes juo maitoa. Kaikki maitomaiset ruuat ei oikeen ole mieleen. Kiva idis niille jotka maidosta tykkaavat.
mirva: En itsekaan ollut tehnyt kiisselia tosi pitkaan aikaan. Nyt olen innostunut taas ja pitaa kokeilla eri resepteja. Bling blingit on noita "timantteja/jalokivia" ja lause vaan tarkoitti etta Sienna haluaa koko ajan kayttaa mun scrapbook bling blingeja nykyaan. :)
clarissa: Jos aikuiset vaan syo, niin tekisin sen keittona. "Hianompaa" kuin kiisseli. Mutta lapsille tekisin sen keittona. Oli tosi hyvaa. Kantsii tehda. Saat tulla blogiin vaikket sita teekaan. :)
älä missään nimessä sulje blogiasi!! Tykkään siitä kovasti ja luen joka päivä, vaikka en kommentoikaan.
ReplyDelete