Tuesday, May 5, 2009

{kalkkilaivankapteeni}
***
Meidan kisut on sisakissoja eli vaan kesalla menevat ulos hihnoissa. Sunnuntaina olivat onnessaan kun paasivat ekaa kertaa ulos. Yleensa odotan etta saan pihan haravoitua ensin mutta oli niin kaunis paiva (+22C) etta pakkohan ne oli paastaa ulos jo. Itse sain jo sen verran aurinkoa etta raja nakyy jo paidasta. Mulla on sekalaiset tunteet auringossa olosta. Tietty pitaa saada aurinkoa jonkin verran mutta kylla se tuo ryppyja ja laikkyja ihoon seka aina on se ihosyovan vaara. Toisaalta on tunne etta ihana olisi ottaa oikeen kunnolla aurinkoa jotta koko kroppa olisi kerrankin ruskea taas (koivet on niin kalkkilaivankapteenia etta). Mummoni on aina ollut ihminen joka heti kun aurinko pilkahtaakin esiin on parvekkeellaan puolialastomana ottamassa aurinkoa. Mokilla sama juttu aina. Hanella oli aina rusketus. Ja kaunis mummo oli aina ryppyineen. Itse palan tosi helposti ja en tykkaa menna ulos kun aurinko on kuumimmillaan keskipaivalla. Inhoan aurinkovoiteita. Niista tulee niin aklo olo iholle aina. Mitenkas te muut? Oletteko auringonpalvojia vai pysytteko visusti varjossa vai silta valilta?
***
KISSAN UNI
Raitamatto
raitakissa
raitaisissa
aatoksissa.
Ilta koitti
uni voitti
kissan unessa
viulut soitti.
Ja hyori piiri
pyorea piiri
piirissa hyori
pieni hiiri.
Lipoi kieli
se kissan kieli
kun hiirta pienta
sen teki mieli.
Ei yltanyt tassu
se pehmea tassu
hiireen kiinni
jai tyhjaksi massu.
Herasi kissa
se raitakissa
oli jaljella hiiri
vain aatoksissa.
***
Tietaako kukaan kuka runon on kirjoittanut?
***
Oma massu taynna Kanadan lettuja, mansikoita ja kermavaahtoa. Seka salmiakkikolikoita. Seka suklaata. Sellainen paiva oli tanaan etta pakko oli herkutella (olin vaan tosi vasy ja kankkarankka).
***
ps. Syy miksi meidan kissat on sisakissoja on se etta kun Spice tuli meille (pelastettiin se ulkoa eraana kylmana talvi iltana, oli pikkuruinen ja joku oli jattanyt heitteille), niin asuttiin pohjois Albertassa pikku inkkarikylassa. Kyla tunnettiin siita ettei monet kohdelleet lemmikkielaimia hyvin. Joidenkin takapihoilla oli jopa ansoja ja tiedettiin kissa joka oli jaanyt sellaiseen kiikkiin ja sen jalka oli pahasti sattunut siita. Paikalliset ihmettelivat kovasti kun meidan kissat oli hihnoissa pihoilla. Muutaman kerran vietiin ne jopa "kavelylle". Siinapa sai paikalliset nauraa meita. Ihan kiva etta pystyttiin tarjoamaan viihdyketta syrjaiselamaan. Pitaisikin muuten tehda postaus tuosta ajasta kun asuttiin siella. Hauskoja ja ei-todellakaan-kovin-hauskoja muistoja silta ajalta.
***

2 comments:

 1. Kauniita kissoja teillä!
  Rocky näki kissan läheltä ensimmäistä kertaa eilen iltalenkillä. Ja koira oli aika ihmeissään ja peloissaan. :) Kulki kissan ohi ihan minussa kiinni.

  Olin aiemmin todellinen auringonpalvoja! Nykyisin en enää ole. Pelkään ajatusta melanoomasta ja nykyään minulle tulee luomiakin kuin sieniä sateella.

  No, toisaalta jos tämä kesä on yhtä huono kuin viime kesä niin ei ole vaaraa ruskettua. :)

  Käyttekö muuten usein Suomessa?

  ReplyDelete
 2. Ihania kissoja :)
  Tykkään ,että aurinko paistaa,mutta en tykkää paahtaa itseäni siinä.Pelkään kanssa ihosyöpää.Palan herkästi (melki joka kesä kuiteskin,kun en suojaa hyvin)ja rusketun jonkin verran.
  Tosi inhottavaa tuollainen eläinten rääkkäys.

  ReplyDelete

Thank you for taking the time to comment! :)