Friday, May 1, 2009

{kuvia pitkalta kavelyreissulta}

***
Tanaan otin alysti kuvia kun kaytiin piiiiiiitkalla kavelylla eraalla rikkaalla alueella. Taman ihanan lammen naen usein ajaessa eraaseen tiettyyn tavarataloon jossa pitaa kayda usein. Varit muuttuu vuodenajan mukaan ja hyva kun en aja ojaan aina silla en saa silmia pois tasta kauneudesta. Linnut liverteli niin ihanasti. Linnuillakin luxus kodit talla alueella.
***
Tons of pictures from today's loooooooong walk. We went to a rich neighborhood pretty close to our home.
***
Kaikki kuvat voi klikata isommiksi.
You'll see the pictures bigger & better if you click on them.
******
Klikkaa kuva isommaksi niin naet meidan kaupungin keskustan pilvenpiirtajineen.
Click the picture bigger and you'll see our downtown.
***

***
Sienna tykkaa kivista alysti. Hiukset on miten on kun tytto ei suostunut antaa niita laittamaan mitenkaan ja tanaan en jaksanut kinastella asiasta.
******
Such a rich neighborhood but their playground was old & small. It sucked in my opinion. Sienna loved it though. We saw couple of bunnies hopping along.
***


***
Of all the homes, this one was my style the most. The most modern looking, I guess. I like the dark, earthy colors. No ugly Roman pillars. I'd still prefer not to see the garage so much and I'd like some kind of porch or balcony too. My dream house of course is a minimalist, totally modern house. But I wouldn't say no if someone wanted to give this house to me. :)
******
There are acreages here too. This house has a huge lot. Their own pond and everything. Couldn't fit it all in one picture.
***
***
Sienna fell asleep in the car so I drove to a brand new neighborhood that is still under construction. To show you a picture of typical starter homes.
***
***
And of course there are apartments here too. Not as many as in Finland but not everyone can afford their own house.
***
***
Typical "all you can see is the garage" neighborhood. Too bad lots are so expensive. People too often live like sardines. Back yards are big but it would be nice to have more room between the houses too.
***
***
Had to show you this "beautiful" yard. Silk or plastic flowers. Wow! NOT! :)
***
***
A typical elementary school.
Tyypillinen ala-aste koulu.
***
***
A typical small house in an old neighborhood.
***

7 comments:

 1. Ihania isoja taloja. Jos saisin valita näistä, niin 'ottaisin' '*) sen talon, mikä on 13. kuvassa. Mä oon aina ollut ihastunut noihin kulma 'tornihuoneisiin'... '') Tulee niin rinsessamainen olo '') ja noi parvekkeet/decks on kans mahtavat. Ja paljon on ikkunoita, ja tykkään tost takapihasta, miten se on tollai 'kerroksissa'/ terraced? Joo, toi on mun lempitalo. '')

  ReplyDelete
 2. Mahtavia "pikkutaloja"! Mä en osannut edes valita suosikkia. Mietin heti taloja katsoessa, että onpa kova homma pestä ikkunat! No, tuskin asukkaat itse niitä pesee. :)Kuvia katsoessa tuli jälleen mieleen miten ankean väristä alkukeväästä on, kun mikään ei vielä oikein viherrä tai kuki. Mutta kyllä mä silti jättäisin ne silkkikukat laittamatta. 8o)

  Olisi ihanaa nähdä kuvia teidän päiväkodeista.. ;)Mulla on niistä sellainen ihanan värikäs ja karkkimainen mielikuva, kiitos jenkkisarjojen ja -elokuvien. Meillä päiväkodit on minun mielestä usein aneemisia, valkoisia seiniä jne..

  ReplyDelete
 3. Upeita isoja taloja. En valinnut mieleistä. Tykkään meidän maan tyylisistä taloista, että nämä tuntui oudoilta :D Ja jaksan ihmetelleä miten lähelle niitä pääsee ja suoraan ajotieltä pihalle eikä kenelläkään ole muureja talojen ympärillä kuten täällä on lähes jokaisessa talossa. En uskaltaisi muuten ikinä asua tuollaisissa ikkunoita täynnä olevassa talossa missä joku hullu voi milloin vain rikkoa ikkunan ja tulla sisään, HUI! Meillä on muurit ja sitten vielä ikkunakalterit niin tuntuu turvalliselta :D

  Niin ja minustakin on kivempi jos talosta näkyy veranta eikä autotalli!!

  ReplyDelete
 4. sirpa: Mun unelmatalossa olisi parveke joka menisi ympary talon. Upeine nakoaloineen tietty. :) Prinsessatornit on ihania. Sellaisessa olisi mahtava olla taidestudio.

  anne: En usko etta kukaan noissa taloissa itse pesee ikkunat. Muut tulevat siivoamaan, tekemaan pihatyot jne. Mina tykkaan kevaan ankeista vareista. :) Mutten todellakaan laittaisi pihalle moisia kukkia ja patsaita silti. :) En ole koskaan kaynyt taalla paivakodissa niin en osaa sanoa millaista niissa on. Jossain vaiheessa alan etsimaan Siennalle playschoolia ensi vuodeksi ja lupaan sitten ottaa kuvia niista.

  mizyena: Onko siella teilla sitten rikollisuutta niin paljon etta tarvii muurit ja muut? Kylla Kanada on melko turvallinen maa ja ei taalla usein kuule etta koteihin murtaudutaan. Upeissa taloissa on aina myos alarms ja muut turvakeinot joita ei ulkoapain nay. Teidan talot olisi ehka taalla kovin ankeita. Kaikki nayttaisi valkoiselta vaan talvella. Ehka olisi vaikea loytaa taloaan lumen keskella. :D Teille ne siella ovat upeita.

  ReplyDelete
 5. Wow. Some of those homes look huge! After discussing our most current home & yard projects with my husband, we joked that we kinda miss the good old "apartment days" when we were first married! Don't get me wrong, we love our home and yard, but we also really loved the simplicity of a small living space and no yard! I think we just love simple!

  ReplyDelete
 6. Oh my!! Onpas isoja ja hienon oloisia taloja. Niin erilaiset on minun kävelyretken varrella talot täällä meillä :D

  Noista taloista ei oikeastaan mikään ole minun tyylinen tai mulle mieleinen. Mutta jos pitäisi valita, niin asuisin kakkoskuvan talossa.

  ReplyDelete
 7. jennifer: I know what you mean. Sometimes I miss the no hassle of apartment living too. I'd probably live in an apartment if someone guaranteed to me that I couldn't hear my neighbors or loud heating vent sounds. I have nightmarish memories from some of the places we've lived in. I could totally handle not having a yard as long as there is a nice park with a playground nearby. Mind you, we just bought a huge trampoline and that I like. :) I guess I'd need a sound proof apartment with a HUGE balcony. :)

  tanja: Ei taalla olevat kodit ole minun tyylisiakaan. Torontossa tai Vancouverissa loytyisi modernejakin koteja mutta taalla ne on tosi harvassa. Kaikki on traditionaalista taalla. Loytyy taalta Victoria kauden nakoisia talojakin. Oma tyyli on tosi simppeli.

  ReplyDelete

Thank you for taking the time to comment! :)