Tuesday, January 26, 2010

{sokeriko onkin se syypää?}


ihania!
karsea alku tälle päivälle. olin vaan ihan mielettömän väsynyt ja oli jotenkin ihan plääh olo. en millään saanut itseäni liikkeelle. jopa suihku ei piristänyt. huilasin sitten meidän sängyllä samalla kun sienna väritti kuvaa. otin kirjahyllystä aiemmin jo lukemani anthony robbinsin kirjan "unlimited power". olen sen jo aiemmin lukenut mutten tehnyt mitä siinä suositeltiin joten elämä menee samaan malliin kuin ennenkin. olen miettinyt että miten olen joskus niin aikaansaamaton ja en saa niitä asioita aikaiseksi mitä haluaisin. olen koko elämäni taistellut väsymystä vastaan. joinakin päivinä voitan sen mutta monesti en. tuntuu että tuhlaan aikaa väsyneenä olemiseen. tietyt asiat ei auta: fibromyalgia sekä usein huonosti nukkuva pikkutyttö. mutta tämä lause pisti minut todella ajattelemaan:
"If you throw your biochemistry into turmoil through poor diet...you assist your body in creating low blood sugar and thus virtually guarantee depression."
eilen tuli nimittäin syötyä liikaa itse leivottuja kaurakeksejä. makeita olivat. ehkä siitä tuli sitten tänä aamuna mulle sokerikrapula = alhainen verensokeri = väsymys. nyt kun olen syönyt jotain josta verensokeri taas kohoaa, niin olo on parempi. michael bublen "lost" laulun kuuntelu piristi myös. hyvä musiikki on ihana asia.
mutta siis - kuinka paljon voin valittaa väsymyksestä jos iso syy onkin mitä syön? joskus on vaikea elää terveellisesti tässä meidän maailmassa. aina on syytä herkutteluun. keksejä tein sillä "onhan hyvä äiti kun tekee kotitekoisia keksejä". eikö? niin meidän yhteiskunta on opettanut meitä. kaiken maailman syistä pitää herkutella.
olen lukenut aiemminkin miten sokeri on pahaksi meille. siihen tulee riippuvuus ja aiheuttaa juuri mielialojen vaihtelua ja väsymystä.
oliskohan minun aika muuttaa elämäntapani tämän suhteen. onnistuisinkohan? miten voi luopua elämän yhdestä rakkaudesta - herkuista? löytyykö itsekuria?
tälläistä mietin tänään.

3 comments:

 1. yks keino on lisätä terveellisiä ruokia (paljon tuoreita kasviksia, marjoja, hedelmiä pähkinöitä jne.) ruokavalioon niin herkkuja ei tee enää niin mieli..ja tärkeää on syödä myös tasaisin väliajoin monipuolista ruokaa. Mutta jos on sokeririippuvuus kehittynyt niin ehkä se vaatii joksikin aikaa nollatoleranssin sokerin suhteen..itse en esim. syö maustettuja jogurtteja ollenkaan vaan maustamatonta ja sitten tuoreita hedelmiä sen kanssa. Ilmeisesti keinotekoiset makeutusaineet pahentaa makeanhimoa myös. Kannattaa ehkä myös tarkistaa että mitä ne sun usein syömät ruoat sisältää. Yllättävän monissa elintarvikkeissa on lisättyä sokeria, keinotekoisia makeutusaineita ja lisäaineita. Aika harvoin on viime aikoina tehnyt keksejä, karkkia tms. mieli. Tietenkin pitää ja saa aina silloin tällöin myös niitä syödä jos haluaa. Tunnistan kyllä tuon ajatusmallin että palkitaan itseä/muita epäterveellisillä herkuilla..en tiedä mistä se on tullut..:)

  Eiks tätä blogia ole muuten blogilistalla?

  -Liel

  ReplyDelete
 2. Itse olen huomannut saman - illalla kun vetää navan täyteen nameja aamulla olo on kuin krapulaisella. Pitäisi välttää mutta... ihana Michael Buble :)

  ReplyDelete
 3. liel: syon minusta melko terveeellisesti muuten. luulen etta pitaa lopettaa sokerin syonti joksikin aikaa jotta veren sokeriarvot tasoittuu. en osaa syoda kohtuudella niin pitaa olla ilman. kun vaan onnistuisi. kun ajatteleekin herkkujen lopettamista niin heti alkaa tehda mieli. :) kiitti kommentistasi!

  tuikku: MB on kylla ihana todellakin.

  ReplyDelete

Thank you for taking the time to comment! :)