Tuesday, April 21, 2009

{a peek at a typical Canadian neighborhood}

***
I was still being weighed down by the topic of the previous posting today. I needed to snap out of it and get on with life. What better way to do it than to go for a lovely spring walk. Today was +21C with a gentle breeze. Perfect. Any warmer than this and it'll be too hot for me. I don't do well in heat.
I brought my camera with me so I can show you what a typical neighborhood looks like over here. I've lived here for so long that it's hard for me to notice all the differences between Finland and Canada, for example. Will you please let me know how you find my neighborhood different from yours and if you see anything that sticks out to you.
Eli kertokaapa jos meidan naapurustossa jokin nayttaa ihan erilaiselta kuin Suomessa. Olen asunut taalla jo niin kauan etta kaikki tuntuu normaalilta ja kaikkeen olen tottunut. Yksi juttu mika minusta on erilaista on miten taalla on kaikkialla siististi leikattua nurmikkoa. Kun ajaa autolla niin tien varretkin on tamannakoista. Joskus kaipaan vahan villimpaa ja steriilittomampaa luontoa tien varsilla. Siistiahan tama kylla on.
***
***
Sienna ei edelleenkaan pysty kavelemaan joten tyonsin Siennaa rattaissa ja sain hyvaa liikuntaa kun luontopolulla oli kivoja makia.
***

***
These kind of ravines are typical here where we live. They are close to housing but it's still nice and peaceful.
***

***
I took lots of pictures of houses for ya. The lots cost lots of money so houses are typically built close together (older neighborhoods have more space between houses). Backyards are quite big though. I'd prefer the garage to be at the back of the house. Porches are much more welcoming and make you feel like you want to visit with your neighbors.
***
***
No back alley behind these houses so when it's garbage day, people leave their garbage bags/cans in the front for the garbage truck.

***
***
Some people even have their very own little lake. Manmade. All the new areas seem to have little manmade lakes in them. Many of them are for everyone's use, with a walkway around them. Like a park. Fun to go feed ducks and other birds.
***
***
There are many East Indians in Canada. Sikh temples, men with turbans... I asked this old lady if I could take a picture of her. She didn't speak English but when she saw my camera she posed for me. Canada is a cultural melting pot. People from all over the world here.
***
***
So there. Let me know if you'd like to see more pictures of housing etc. Or was this boring?
The houses in these pictures are about 20 years old. I'll show you pictures of some of the newer neighborhoods too, if you'd like. And of acreages (massive houses on huge lots). Many farmhouses around too. :) Let me know if you're interested.
***
Kiva paiva oli muutenkin. Kaytiin ystavilla syomassa tacoja. Sienna sai leikkia heidan lasten kanssa. Hei, ne oli buffalo tacoja eli tehty buffalo jauhelihasta! :)
***

6 comments:

 1. Ehdottomasti lisää kuvia naapurustostanne. Ei ollenkaan tylsää vaan mielenkiintoista. Ihania taloja ja siisti alue. En osaa sanoa mikä on erilaista kuin suomessa mutta talot ainakin hienompia. Meille taas suuri ero on ihan jo siinä, että tällä talojen ympärillä on korkeat muurit eikä täällä ole luontoa juuri ollenkaan, eikä noin siistiäkään :D

  ReplyDelete
 2. Kivoja kuvia minustakin. Lämpimän sään ystävänä tuli heti myös mieleen, että Suomessa on aniharvoin jos koskaan tähän aikaa vuodesta +21 C lämmintä. Suomessa talot ovat paljon pienempiä ja paljon yksinkertaisempia; ainakin mun mielestä usein rumia laatikoita (oma 70-luvun taloni on sellainen myös).

  Ihan asian vierestä: älä loukkaannu, olen vaan utelias...
  Kuuluuko tämä foster lapsen pitäminen jotenkin teidän uskontoonne vai mihin? Tuntuu, että näet kovasti vaivaa kun perheessänne on Robin, joka tuottaa välillä harmia ja lisää työtä. Arvostan sinua ihmisenä kovasi kun tarjoat kodin Robinille, ja vielä enemmän lisäksi sen takia, että hän on vammainen. Täytyy tunnustaa, etten itse jaksaisi; olen liian itsekäs ja laiska, ja onhan minulla on kaksi poikaa hoidettavana. Asuuko Robin koko elämänsä teidän luonanne?

  Lämpimin kevät-terveisin
  Tiina

  ReplyDelete
 3. I enjoyed this and you gave me an idea to do this in my neighborhood!! The homes in your area are gorgeous!! Much bigger than in my town. Although you would see those types of neighborhoods in the city near us. I love the bridge and the walkways...that would be perfect for my walks. Love the old lady, too. We have a lot of people from all over the world as well because of our University.

  I am so going to do this. Thanks for the inspiration!!

  Oh, I would enjoy seeing more especially the big homes and the farm ones.

  ReplyDelete
 4. mizyena: Sinultahan sain taman idean kuvata naapurustoa. :) Itse en tykkaa "hianosta". Esim nuo pylvaat ja kultaa ikkunoissa... Mutta kaikki omalla tyylillaan.

  tiina: Huomiseksi taas on luvattu LUNTA. :( Meidan saa hyppii ylosalas aina kevaalla. Minulta saa kysya ihan mita vaan. En koskaan loukkaannu. Ei Robinin hoito liity meidan uskontoon. Jayn vanhemmat ovat olleet foster parents siita lahtien kun Jay oli pieni. Heilla on edelleenkin viisi teinari-aikuista. Mentally challenged. Robin on asunut heilla 12 vuotiaasta asti. Noin 12 vuotta sitten R alkoi tulemaan kovin itsepaiseksi ja sen public guardian (valtion antama huoltaja) ajatteli etta muutos olisi hyvaa R:lle. Robin ei halunnut group home:n joten paatyi meille. Tottakai kotielama on kivempi kuin laitoselama. Kun Jayn kanssa mentiin naimisiin niin Jay ensin ajatteli etta haluaisi tuolle alalle toihin. Kavi yliopistossa alaa opiskelemassa. Mutta pian tajusi ettei kesta kaikkea sita politiikkaa joka tuohon alaan liittyy. Mutta mekin siis heti naimisiin mentyamme kaytiin foster parent koulutus lapi ja huolehdittiin silloin alussa mentally & behaviorally & emotionally challenged teinareista. Hulluja oltiin. :D Oli se hienoa kokemusta tietty ja edelleen pidetaan yhteytta eraaseen tyttoon joka oli 17v silloin meilla asuessa. Robinin meilla olossa on ollut se hyva puoli meille etta siita tulee meille lisatuloa ja minun ei tarvitse menna toihin. Ollut hyva lisatulo kun meidan bisnes viela oli alussa. Valilla tuntuu etten jaksa millaan R:a mutta sitten on paivia kun han on oikeen kivakin heppu. R saa asua meilla niin kauan kuin haluaa. Jossain vaiheessa voi olla etta alkaa tarvitsemaan esim paivittaista sairaanhoitajan apua. Saa nahda miten R terveys menee mita vanhemmaksi tulee. Downsit eivat ela kovin vanhaksi kuulemma. Mutta usein on paivia etten jaksaisi R:a mutta R on tavallaan kuin perheenjasen ja ei haluta etta han joutuu group home:n. Kaikkea sita jaksaa kylla. Kaikesta oppii ja kasvaa. Kiitti kommentistasi ja kysymyksestasi!

  scrapwordsmom: I got the idea from someone else too. It's fun to see how people live in different countries. Each place has something unique. I will share more pictures in the future.

  ReplyDelete
 5. Hei! Teillä näyttää avarammalle kuin täällä Suomessa. Täällä tontit on pieniä ja omakotitalot lähes kiinni toisissaan. Ja talot on meillä tylsemmän näköisiä ja uusilla asuinalueilla tietääkseni määritellään etukäteen millaisia taloja sinne saa rakentaa eli sitten ne on samankaltaisia keskenään. Mikä tekee myös tylsännäköiseksi. Siinä lyhykäisyydessään erot minun mielestäni. Itse asun 70-luvun rivitalossa jossa on reilun kokoinen piha ja alue on rauhallinen + vielä merinäköala Suomenlahdelle! Ei hassumpaa.

  Kirsikka

  ReplyDelete
 6. Sansku; kiitos vastauksestasi ja blogistasi! Tykkään siitä kovasti; käyn täällä joka päivä! Kanadan luonto muistuttaa ehkä vähän Suomen luontoa; Suomessa ei tosin ole niin korkeita vuoria kuin siellä, mutta havupuumetsää ja järviä on molemmissa maissa.

  ReplyDelete

Thank you for taking the time to comment! :)